De 5 KJÆRLIGHETSSPRÅKENE og MISBRUK av dem

Ifølge Ekteskapsrådgiver Gary Chapman, er det 5 kjærlighetsspråk som viser ulike måter vi gir og mottar kjærlighet på. Det fins mange flere og en rekke kombinasjoner, men dette er de som er mest vanlig. Og jeg tenker at det er smart å lære seg disse 5 ulike kjærlighetsspråkene fordi selv mellom empatiske og sunne mennesker, kan ulike måter å uttrykke kjærlighet på, forvirre og skape konflikt fordi vi ikke er klar over forskjellene.

I dag snakker jeg grunnleggende om hvordan bekreftende ord, fysisk kontakt, kvalitetstid, gaver og tjenester arter seg i et sunt forhold, kontra et forhold der en narsissist eller et giftig individ er involvert. Når for eksempel bekreftende, søte og vakre ord er ment å løfte i et positivt forhold, og hvordan narsissister sier flotte ting i starten av en relasjon med en baktanke, for så å snakke deg ned og kritisere deg.

Om fysisk berøring er ditt kjærlighetsspråk, kan de finne på å avvise deg, grøsse når du tar på dem eller demonstrativt klemme andre, men ikke deg. Verre er at de kan snu fysisk velvære til brutale overgrep og mishandling. Du kan begynne å tøye intime grenser og moral du ikke ønsker, for å føye dem og slippe straff og bråk.

Er det tid som er ditt kjærlighetsspråk vil narsissisten øse av sin tid og okkupere deg og din tid ekstremt i starten, for så å ikke gidde, overse deg og gi andre tid for å demonstrere at de ikke er fornøyd med deg. Straff og belønning er en integrert del av narsissismen.

Når det gjelder narsissisters kjærlighetsspråk, har jeg sagt at det er og blir materielle goder, penger og status. De har ikke ekte kjærlighetsevne og de bryr seg ikke om deg som menneske, de bryr seg kun om hva du kan tilføre dem av goder. Selv om ditt kjærlighetsspråk er å gi gaver, vil narsissister klare å klage eller påpeke feil og mangler ved det de får. Uansett hva du gjør, for å vise din kjærlighet til en narsissist, vil det aldri være nok og de bryr seg ikke om kjærlighet. Det er drivstoff makt og kontroll, penger og goder de vil ha.
*Foreningen mot psykisk vold – ET HJELPETILBUD SOM VIRKELIG KAN FORSTÅ
https://psykisk-vold.no/

*Vennligst del podcast og annen kunnskap som kan hjelpe flere.

YOUTUBE

SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *