Jeg gjør ikke en flue fortred og er bare snill

Jeg skal gå litt mer i dybden på de skjulte narsissistene kontra de synlige og åpenlyse. For de skjulte narsissistene og psykopatene er de farligste, nettopp fordi de så dyktig og utspekulert gjemmer sitt sanne jeg bak fasader de vet andre vil akseptere og lett like. Deres ekte og autentiske selv, kommer som regel kun til syne blant de som står dem nærmest og de som omgåes dem jevnlig i det daglige. Eller mennesker som er i stand til å avsløre deres spill, gjennomskue deres bedrag eller kritiserer dem berettiget. Da vil narsissisten gjøre deg til fiende, sverte deg, dolke deg i ryggen og vise med handling at du har ingen som helst betydning for dem så lenge du kan true deres selvbedrag og livsløgn, eller du har noe de er grønne av misunnelse på.

Ingen narsopater er lojale mot noen, men de skjulte kan være din beste venn, verdens beste kollega, et søsken du har sett opp til eller den hjelpsomme naboen i tiår etter tiår til du tilfeldig sier noe de oppfatter som kritikk eller du begynner å stille dem kritiske spørsmål. Dypt krenket, vil de lange ut i det stille, være passiv agressive, bli tause, straffe deg med noe de vet vil såre og skade deg.

Mer enn andre narsoparter, bruker også disse flygende aper og medløpere for å gjøre skittenarbeidet sitt. Helst sitter de i bakgrunnen og sår splid, triangulerer mennesker, skaper konflikter og setter ut rykter slik at andre lager drama og kaos slik at de selv slipper. Om noen skulle peke på narsissisten som engleaktig, stille og beskjedent ser en annen vei, vil de straks hoppe i offerrollen som de kan til fingerspissene. Skjulte narsissister er profesjonelle offer-skuespillere og ingen kan overgå deres lidelse, den urett de tilsynelatende er utsatt for eller sykdom og skade de måtte dikte opp eller ha.

Gjennom hele livet jobber disse narsissistene for å skape seg en fasade som snill, god, empatisk og korrekt for å narre andre til å tro de faktisk er slik. Som regel klarer de å bedra omgivelsene sine såpass godt, at få andre enn deres aller nærmeste klarer å tro det bor noe vondt i dem. Selv velger de å tro at de aldri sårer eller skader andre, forsømmer forhold eller er illoljale. Det er alltid alle andre som har feilet, gjort dem urett, har ansvaret og skylda. Og har de faktisk gjort en flue fortred eller vært direkte ondskapsfulle mot noen, er det selvsagt fordi andre fikk dem til det.

Har du først blitt devaluert og gjort til fiende av en skjult narsissist, vil det aldri ta slutt. De kan hoovre og smiske deg tilbake og overøse deg med falsk kjærlighet, bare for å straffe deg enda verre i neste runde. Krigen deres mot deg er reell for dem og de vil gjøre hva som helst for å fremstå som vinneren. Det de ikke klarer å skjønne er at folk de har vraket og sveket går helt unna dem, går null kontakt, avslutter kampen og vil aldri mer ha med dem å gjøre. At de har forrådt deg eller på andre vis forsøkt å isolere deg fra ditt eget liv er de berettiget til, og noe vi skal finne oss i. For de er bare snille og gjør aldri en flue fortred.

https://youtu.be/9qldOmIc2ss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *