De GROOMER deg for MISHANDLING

På grunn av sensuren i Youtube og de fleste amerikanske plattformer, kan jeg ikke si eller skrive visse ord. Derfor er andre ord tatt i bruk som intimitet og fysisk nærhet.

Over årene har jeg snakket med utsatte som forteller at de føler de ble misbrukt på flere plan, ikke bare emosjonelt men, også intimt i en relasjon med en narsissist eller psykopat. Noen har erfart å bli tvunget og presset til intim nærhet underveis i forholdet, som er å bli tatt med vold, en kriminell handling. Andre opplever at de ble så lurt og bedratt emosjonelt, at de føler seg misbrukt intimt også, i ettertid. De føler at deres tillit ble misbrukt og utnyttet og at det de ga med kjærlighet, ble griset til av en bedrager.

Det narsissister alltid er ute etter i første omgang, er tilliten din. Du skal tro de vil deg vel, du skal stole på dem og tro de stiller opp for deg når det trengs. Når du har gitt dem ufortjent tillit, har de skaffet seg et våpen mot deg de kan bruke underveis i relasjonen og i noen tilfeller etterpå. Jeg er innom ulike måter dette kan ramme en utsatt i etterspillet.

Noen kaller dette emosjonell voldtekt, uten at det er et begrep som brukes klinisk så vidt jeg kan se. Likevel er det reelle følelser og reaksjoner på relasjoner som ikke var hva det utga seg for, og hva slags etterspill det får for de utsatte. For de fleste utsatte for narsissister, sliter lenge etter forholdet er over. De sliter med traumebånd som er vanskelig å bryte uten kunnskap, og de sliter med et vell av kaotiske følelser og tanker. En del av dette kaoset de må jobbe seg gjennom, er tanker rundt fysisk nærhet de hadde med en narsissist og følelser av frykt, avsky og skam som kan prege dem sterkt. Det er på tide å snakke om dette også.

Nå kan du bli betalende abonnent i SPOTIFY/medlem i Youtube med ekstra fordeler. Og podcast som er laget for abonnenter/medlemmer blir ikke lagt ut offentlig, bare introen til dem.

1 comment for “De GROOMER deg for MISHANDLING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *