BESKYTTELSE mot N/P når du DATER

Shahida Arabi en av mine yndlings forfattere om narsissisme. Hun har 5 punkter knyttet opp mot dating, jeg tar for meg i denne podcast. Det er viktige råd om du er redd for å falle i grepet på en N/P, en frykt svært mange tidligere utsatte forståelig nok har. Tenk om du roter deg opp i forhold til en ny n/p? Eller tenk om du er så skeptisk og brent at du tror alle er slik?

De fleste ønsker en fasit på hvordan vi kan unngå eller bli helt immun mot narsissister, psykopater, manipulatorer og deres like. Individer vi har erfart mangler samvittighet, empati, kjærlighetsevne og som føler seg berettiget mer enn andre. Og vi har lært at nettopp de egenskapene de mangler selv, jakter de på hos oss for så å misbruke dem. Ingen blir helt immune mot disse individene og flere av dem vil krysse vår vei gjennom livet om vi vet det eller ikke.

Siden narsopatiske individer, disse rovdyr i menneskedrakt aldri kvitter seg med sin personlighetsforstyrrelse, er det vi som må endre oss slik at vi ikke faller for deres manipulasjon og bedrag. Vi må endre hvordan vi reagerer på dem, hvilken grenser vi setter og hvor raske vi klarer å løsrive oss fra dem, om vi likevel faller i deres nett igjen.
Husk at selv eksperter kan trå feil og la seg lure, så ikke straff deg selv om du bommer.

Dessuten er det mange måter narsissister og psykopater kan kommunisere med oss på, som på nett hvor vi mangler viktig informasjon som kroppsspråk, øyekontakt, lyden av stemmen og andre faktorer som gir oss mye mer informasjon om andre mennesker. Vi må likevel lære å skille klinten fra hveten forut for en situasjon der vi dater andre, om vi er redde for å bli lurt inn i forhold med en mishandler/overgriper.

Det er måter du kan gjøre deg selv mindre attraktiv for narsissister i de innledende stadiene av å bli kjent med potensielle partnere. Selv om disse ikke er idiotsikre, kan de absolutt være viktige skjold og ekstra beskyttelse på din dating-reise. Du er da føre var.

YOUTUBE
SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *