MYTEKNUSING om NARSISSIME

Har det gått inflasjon i begrepene narsissist og narsissisme hos folk flest? Dr. Ramani mener det er tegn på det og har tatt for seg myter om narsissisme i sin nyeste bok; «It`s not you», «Det er ikke deg», som jeg for øvrig varmt anbefaler. Hun har også dannet et nettverk online som er for utsatte og gir ulike tilbud til dere som trenger hjelp og støtte etter destruktive forhold.

Fordi hun ikke kunne skrive alt hun ønsker som fagperson i boken, har hun gått litt mer i dybden på myter i andre kanaler som Youtube.

I likhet med ordet psykopat i sin tid, som til slutt ikke bare mistet sin betydning men, ble stigmatisert, står vi i fare for at det samme skjer med narsissisme. «Alle» som har såret noen kraftig, vært utro, er sinte, legger ut hauger med selfies er narsissister i noens bøker og det stemmer ikke nødvendigvis.

Vi som har vært og er utsatt for slike individer, ønsker å bli tatt på alvor. Det er på overtid og vi sliter med å bli forstått og trodd i altfor stor grad fortsatt. Mange av dere ha gjort en stor innsats med å lære dere om hva narsissisme er, hva kriteriene er for narsissistisk personlighetsforstyrrelse og har all grunn til å mene at en person har NPF. Likevel må selve diagnosen settes av en kompetent fagperson, og vi vet hvor få narsissister oppsøker terapi for å bedre forstå og endre adferden. Derfor blir det også mange antagelser og de som ikke skjønner nok, kaster seg over begrepet uten at det faktisk er godt nok grunnlag.

I dag tar jeg for meg en rekke myter om narsissisme vi alle burde ta innover oss. Samtidig kan vi bidra til at folk får best mulig opplysning før de påstår noen har NPF. Og ikke minst kan vi sammen bidra til at flere kommer seg ut av destruktive relasjoner, om det er med narsissister eller andre.

Underlag: Dr. Ramani – hennes bok» Its not you». doctor-ramani.com

Youtube: https://youtu.be/dGkLm1GHBfg

Spotify: https://open.spotify.com/episode/5v537ue5oUcxku1N8lZFxC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *