30 røde flagg som avslører psykopater & manipulatorer

Disse varselsignalene er rettet mot parforhold der en mulig psykopat er involvert. Listen er også ment å gi deg selvbevissthet og selvinnsikt, for skal du klare å gjennomskue slike personligheter, er ikke deres adferd alene grunnlag nok. I tillegg må du lytte til din intuisjon og de røde flaggene som dukker opp når du har med disse menneskene å gjøre. Før eller siden vil du nemlig sitte og lure på hva i all verden som faktisk foregår. Du vil kjenne en nagende følelse av uro og usikkerhet som forteller deg at noe slett ikke stemmer, men du klarer ikke helt å sette fingeren på det.

Bearbeidet og oversatt av Anita Sweeney

Når du har lært signalene å kjenne og stoler på din intuisjon, er du klar for det meste. Du vil gjennomskue disse personlighetene ganske raskt og kan gå videre uten mer trøbbel eller bidra til å opplyse andre om hva de har blitt fanget i nettet til.  Det er nemlig lett å bli fanget og det kan skje de fleste. Husk at disse individene har et amputert følelsesliv og mangler, samvittighet og empati. De føler ikke som vanlige mennesker føler og lever derfor etter sine egne regler.

Prøv også å se hvor drama og kaos har sitt utspring. Hvem sitter i midten av stormen (gjerne i et vannglass) som blir pisket opp? Sannsynligvis en psykopat som verken smiler eller ler, som har seriøse folder i tryne der h*n gjemmer sitt sanne jeg bak en av sine utallige masker, men fryder seg innvendig og infamt over å styre og kontrollere så mange mennesker som mulig. Psykopaten har da vunnet, enn så lenge.

Fra; «Tortur ved triangulering- psykopatisk trekantdrama» 

«Så her introduserer jeg «Detektiv-regelen». Ideen er enkel, hvis du oppdager at du leker detektiv med noen, fjerner du dem fra livet ditt umiddelbart. Husker du dine ekte venner? Spiller du detektiv med dem? Cyberstalker du deres Facebook-side, og gransker deres hver eneste intensjon? Nei, selvsagt ikke. Så du vet at fellesnevneren er ekstern. Selv om denne følelsen av mistillit føles obskur og urimelig, stol på magefølelsen. Hvis du er konstant bekymret eller tviler på dine tanker, er det på tide å slutte å skylde på deg selv og begynne å handle.»

Her er noen typiske tegn på at du har med en psykopat å gjøre:

 1. Når du føler ubehag rundt denne personen og likevel vil at de skal like deg. Du avskriver det meste av deres tvilsomme adferd med at det er uheldig, tilfeldig eller ufølsomt fordi du stadig er i konkurranse med andre om deres oppmerksomhet og ros. De bryr seg tilsynelatende ikke om du forlater deres side, da de bare går videre til neste energikilde.
 2. Bruker sex som et verktøy for kontroll. Etter å ha først hektet deg på seksuell ros og smiger, trekker de seg plutselig tilbake og virker uinteresserte. Det får deg til å føle desperasjon og frustrasjon, for å sikre dem at det alltid er du som initierer fysisk intimitet. De kan bruke ord som «hore» og «tøs» for å understreke deres poeng eller åpent snakke om deres minskende sexlyst.
 3. Spammer Facebook-siden din med komplimenter, smiger, sanger, bilder og dikt. De sender deg dusinvis eller hundrevis av sms hver dag. Til slutt blir du avhengig av denne over-kommunikasjonen som en kilde til selvtillit og falsk trygghet
 4. Erklærer raskt at du er deres sjelefrende/soulmate og sier de elsker deg. Og av en eller annen grunn syns du ikke det er merkelig eller skummelt. Så forteller de deg hvor mye dere har til felles og på de første datene  eller chattene, er det de som snakker mest, og de kan knapt tro hvor perfekt du er for dem.
 5. Sammenligner deg med alle andre i deres liv. Eks-kjærester, venner, familie og din eventuelle erstatning. Når de idealiserer deg, får de deg til å føle deg spesiell ved å fortelle deg hvor mye bedre du er enn disse menneskene. Når de så degraderer deg, bruker de sammenligningen for å såre deg.
 6. Løgner og unnskyldninger. Det er alltid en unnskyldning for alt, selv for ting som ikke krever en bortforklaring. De dikter opp nye løgner raskere enn du kan stille spørsmål ved dem. De vil alltid skylde på andre, det er aldri deres feil. De bruker mer tid på å rasjonalisere egen adferd enn å forbedre den. Husk at om en psykopat noensinne ber om unnskyldning eller «viser anger», er det kun for å redde ansikt eller sørge for å holde deg på plass.
 7. De skvetter ikke for noe. Total mangel på angst og frykt og bekymring der det normalt sett burde være reaksjoner. Med mindre du avslører deres spill og bidrar til at flere avslører dem, for da kan de vise noe som ligner bekymring. Bekymring for å tape noe – tape ansikt, fordeler, beundring, energikilde med mer. I tillegg kjeder de seg lett ved alt som er familiært, som får dem til å virke rolige og avbalanserte. Mens du føler deg underlegen og over-sensitiv fordi du har normale, menneskelige følelser.
 8. Fornærmer deg med en nedlatende og fleipende holdning. De flirer når du prøver å uttrykke deg. Erting blir det primære modus for kommunikasjon i forholdet. Subtilt bagatelliserer de din intelligens og dine prestasjoner. Påpeker du dette kaller de deg overfølsom og gal.
 9. Bruker sosiale nettverk for å provosere frem sjalusi og rivalisering (triangulering) samtidig som de opprettholder sin «uskyld». I begynnelsen fokuserte de all sin oppmerksomhet på deg, men nå gjør de deg usikker på din plass i deres hjerte, ved å legge ut tvetydige videoer og status. De lurer inn tidligere ekser de baksnakket og rakket ned på, med gamle sanger og interne vitser. De deltar på ny aktivitet og ignorerer deg.
 10. Du oppdager at du leker detektiv. Det har aldri skjedd i noen annen sammenheng i andre forhold og vennskap, men plutselig har du begynt å scrolle tilbake mange år på deres Facebookside, sosiale medier og fotoalbum og Googler dem. Du gjør det samme med psykopatens eks(er). Du leter etter svar på en følelse du ikke helt kan forklare.
 11. Omgir seg med tidligere kjærester og potensielle partnere. Skryter av at deres ekser fortsatt vil ligge med dem, eller være deres venn, men forsikrer deg om at det er ingen fare. Disse menneskene gjørs på å få deg sjalu og gir inntrykk av at de er svært etterspurte.
 12. De overdriver emosjoner uten å vise noen av dem. De gir lidenskapelige uttalelser som at, «Jeg har aldri følt meg så lykkelig i hele mitt liv» med en fullstendig robotaktig stemme og uten bevegelse i ansiktet. Det høres ut som en alien som forsøker å forklare hvordan de forestiller seg mennesker kanskje føler.
 13. Du er den eneste som ser deres sanne ansikt. Andre vil syns de er den fineste personen i verden, selv om de blir brukt for penger, ressurser og oppmerksomhet. De bryr seg ikke fordi h*n distraherer dem med overfladisk ros og smiger (ofte gjennom sosiale nettverk) . Psykopater er i stand til å opprettholde overfladiske vennskap langt lenger enn deres intime forhold. I deres intime forhold må de til slutt kaste av seg masken, og vise sitt sanne jeg.
 14. Anklager deg for følelser de bevisst provoserer frem. De vil kalle deg sjalu etter å ha åpenlyst flørtet med en eks eller venninne, din søster eller bror av deg, slik at hele verden kan se. De vil så kalle deg klengete etter å ha bevisst ignorert deg i flere dager/uker.
 15. De kan ikke sette seg inn i hvordan du eller noen andre har det. Du prøver desperat å forklare dem hvordan de kanskje ville følt seg om du behandlet dem på samme måte, og de stirrer bare blankt tilbake på deg. De har ikke de samme følelsene som deg og eier ikke empati.
 16. Du er konstant involvert i samtaler om deres eks(er). Du kan deres navn, du vet alt om deres forhold – i hvert fall din partners versjon av historien. Eksen(e) blir et at de mest hyppige tema for diskusjon i deres forhold.
 17. Du oppdager at du må forklare de mest grunnleggende elementer av menneskelig respekt til en fullvoksen mann/kvinne. Normale mennesker forstår det grunnleggende konseptet av ærlighet og vennlighet. Ingen voksenperson burde måtte bli fortalt hvordan de får andre til å føle seg.
 18. Fokuserer på dine feil og ignorerer sine egne. Om h*n er 2 timer forsinket, ikke glem at du var 5 minutter forsinket til deres første treff. Om du peker på deres feil, vil de alltid raskt skifte fokuset tilbake til deg og dine feil og mangler.
 19. Plutselig og fullstendig lei av deg. Bruker taushet mot deg og blir veldig irritert over at du syns å være interessert i å fortsette det lidenskapelige, falske forholdet de skapte. Du er nå blitt en slitsom jobb for dem.
 20. Den ultimate hykler. De har ekstremt høye forventninger og krav til troskap, respekt og beundring. Etter idealiseringsfasen, vil de ikke gi noe av dette tilbake til deg. De vil bedra deg, være utro, lyve, fornærme og degradere deg. Samtidig som de forventer at du forblir perfekt.
 21. Noen ganger virker det som de har glemt hvordan de skal være rundt deg. De adopterer ulike personligheter for ulike mennesker. Masker de setter på seg i løpet av et øyeblikk, som transformerer hele deres egen personlighet for å treffe ulike publikum. Det er alltid guffent når de glemmer seg ved et uhell eller roter med personlighetene sine og bruker feil maske på deg. Du vil begynne å føle at noe ved deres personlighet bare ikke stemmer. De forandrer ansiktsuttrykk som ellers er helt dødt når de er uten maske, språk, ordvalg og toneleie. Heter du for eksempel Foss, snakker de «fossisk» sammen med deg. Heter du Fredriksen, snakker de «fredriksensk» med deg. De har skapt en maske eller personlighet bare for deg og din krets.
 22. Et uvanlig antall «sinnsyke» mennesker i deres fortid. Enhver eks-partner eller venn som ikke kommer krabbende tilbake til dem vil mest sannsynlig bli stemplet som sjalu, bipolar, en alkoholiker eller annen infam sverting. Når det blir slutt mellom dere, vil h*n snakke om deg på akkurat samme måte, til deres neste offer – det nye byttet.
 23. Smigrer dine dypeste usikkerhet og sårbarhet. Om du er selvbevisst rundt utseende ditt, kaller de deg den mest sexy på planeten. Om du liker å underholde andre, vil de si du er den morsomste personen de noensinne har møtt. De vil også speile dine største fantasier, og spille en hvilken som helst rolle nødvendig for å vinne ditt hjerte og lure deg i nettet.
 24. Stadige kommentarer om hvordan du kler deg og ser ut. De prøver å forandre deg. Du blir besatt av utseende og legger merker til feil som mest sannsynlig ikke eksisterer. Under og etter forholdet, vil du bruke merkbart mer tid foran speilet.
 25. Du frykter at hver krangel kan bli den siste. Normale par krangler og diskuterer for å løse konflikter, mens psykopater gjør det klart at negativ kommunikasjon og dialoger vil sette forholdet på spill, spesielt krangler som angår deres adferd. Du ber om unnskyldning og tilgir raskt, ellers vet du de vil miste interessen for deg.
 26. Besatt av å ydmyke suksessrike, vennlige og blide mennesker. De fryder seg over tanken på at de kan ødelegge vennskap og forhold. Om du jobber hardt for å opprettholde mellom-menneskelig fred i din krets, vil de gjøre det til en misjon å røske alt opp med roten. Ingenting er hellig for psykopater, annet enn dem selv. Empatiske mennesker forakter de og bruker hemningsløst som batteri for å opprettholde egen eksistens.
 27. Gaslighting/psykisk terror. Konsekvent benekter de sin egen manipulerende adferd og ignorerer bevis når de blir konfrontert med det. De vil bli sinte om du prøver å motbevise deres vrangforestillinger med fakta.
 28. De forventer at du er tankeleser. Om de slutter å kommunisere med deg i flere dager, er det din feil at du ikke visste om «planene» de aldri fortalte deg om. Det vil alltid være selvbebreidelse som gjør at du godtar dette. Du tror det er din skyld.
 29. Egoisme og lammende behov for oppmerksomhet. De suger deg tom for energi og konsumerer hele livet ditt. Deres behov for beundring er bunnløst. Du trodde du var den eneste som kunne gjøre h*n lykkelig, men nå føler du at enhver med en puls kunne klart det samme. Sannheten er at INGEN kan fylle tomrommet i en psykopats sjel og en psykopat vil aldri bli frisk. Du kan ikke redde en psykopat.
 30. Dine følelser. Etter en historie med en psykopat, vil du føle deg gal, utmattet, sjokkert, suicidal og tom. Du vil endevende livet ditt, rive i stykker vennskap og bruke masse penger, på jakt etter svar og en eller annen grunn til at dette har hendt deg.

 

NB!: Disse røde flaggene er tuftet på svar på en undersøkelse fra mer enn 1000 ofre for psykopati.  Du vil oppdage at normale, kjærlighetsfulle mennesker ikke trigger disse røde flaggene hos deg. Etter et møte med en psykopat, vil de fleste ofre streve med tillitsproblemer og være hyper-skeptiske til hvem de faktisk kan stole på.  Problemet vil svinge frem og tilbake en tid som en pendel. Du vil lure på om du har blitt absolutt gal – for du ønsker å tro en gammel venn eller ny kjæreste, men føler deg uvel ved å faktisk være sammen med dem. Med tiden vil dette gå over.

Husk også at dette er generelle røde flagg. Du kan oppleve flere eller færre, det kommer helt an på psykopaten og hvor lenge du har vært under deres terrorregime.

Å utvikle din intuisjon er en personlig prosess, men dette er verdt å ta med seg; verden er for det meste full av gode mennesker, og du ønsker ikke å gå glipp av dette fordi du har blitt såret og skadet. Det er også å la psykopaten seire. Bruk tid på å gå i deg selv og finne en balanse mellom tillit og bevissthet. Kanskje du oppdager en del forhold og mønstre i ditt liv det er verdt å ta en nærmere titt på. For hvert giftig forhold og mønster du kvitter deg med, jo flere sunne forhold og mennesker vil dukke opp.

Å gå i en psykopats felle kan skje den beste og de fleste. Deres unike evne er å se dine svakheter, utnytte dem, manipulere deg med dem, forvirre deg og slite deg ut. Slik vil de sakte eller raskt få kontroll på deg. De tror de spiller med frie hender, mens de alltid tar for gitt at du spiller med gjengse normer og regler. Psykopater er altså geniale skuespillere og bedragere, som snuser opp dine innerste svakheter, men de kjenner ikke dine styrker som til syvende og sist vil felle psykopaten.

Ingen kontakt noensinne igjen – er en grunnregel det er viktig å ta innover seg. Har du først brutt ut av nettet og fangenskapet til en psykopat, sørg for å aldri se deg tilbake og kutt absolutt all kontakt. Du vil aldri kunne være venn med en slik person etter det du har opplevd. Og hvorfor vil du ha en slik «venn» overhodet?  Innerst inne er alle psykopater feige fjols som er onde for sin egen forlystelse skyld.

I videoen under tar jeg for meg en del viktige forskjeller og likheter mellom narsissister og psykopater i en revidert versjon i forbindelse med min neste bok som kommer ut før påske 2019. 

Kilder:

Psychopathfree

Psychopathawareness

Relaterte saker:

Hva er en narsissist og hvordan gjenkjenner du en? Hvordan tenker de, oppfører seg og hvorfor er de slik? Hvem er deres medhjelpere og hva er en «flygende ape»? Hvilken roller spiller de for narsissistene? Kan en narsissist endre seg eller burde du avslutte all kontakt med dem?BOK: «Null kontakt & motmakt»
Om narsissister & flygende aper
Kvadrat banner

24 comments for “30 røde flagg som avslører psykopater & manipulatorer

 1. 17. oktober 2014 at 09:53

  Har lest det her … jeg er rystet .. er me
  in egen situasjon dere / du har analysert ???

  Med hilsen Odd

 2. 17. oktober 2014 at 21:31

  Grusomt og skremmende!!!

 3. Kristoffer Furumo
  18. oktober 2014 at 13:39

  Jeg trur vi alle har sakt noe som kan forbindes med hvertfall et av disse punktene en eller annen gang, for min del så kjente jeg meg igjen på noen ting jeg vet jeg har sakt eller gjort en eller annen gang, men jeg synes det er noe som skurrer, vi alle tilpasser oss menesker vi møter, spesielt i jobb sammenheng, vi vil at andre skal like oss og tilpasser oss derfor litt etter det, når det kommer til forhold så kan jeg relatere til en ex parter som jeg synes ligner på en del av disse punktene, men jeg trur det stammer i mere usikkerhet og traumer en at det gjør henne til en phykopat, i så fall så er det utrolig mange kvinnelige phykopater der ute.

  for min egen del så er det viktig og omgås menesker som vil meg godt og beriker livet mitt, og vis jeg hadde omgås noen som hadde hatt en adferd som gjentatte ganger hadde oppført seg som disse punktene så hadde ikke den personen vært i mitt liv lenge.

  • Monica Hetle
   30. desember 2015 at 20:52

   Helt enig! Det kryr av kvinnelige psykopater. Vi blir hjernevasket til å tro at det bare er menn som er det. Kvinner har mer «lov» til å være offere. Menn holder mer munn.

 4. gina weydahl
  25. oktober 2014 at 15:06

  Dette er som om noen bare oppsummerer min historie. Det verste er allikevel å komme seg ut av forholdet. Mitt varte i over ti år. Det er ingen som kan forstå noe av dette spillet som foregår så skjult uten å ha vært der selv. Jeg er nær ved å gi opp og det i siste fase. En vanlig thriller er ingenting mot virkeligheten.

  • sweeney
   25. oktober 2014 at 15:24

   Mange opplever i tillegg å ikke bli trodd, ikke minst fordi ting har foregått i det skjulte eller blitt dekket over og løyet om. Psykopaten blir trodd og du blir sett på som psykopaten. Det er ganske gjengs og gjør det selvsagt desto vanskeligere å komme seg videre, men IKKE gi opp! Du har gjort en bragd med å erkjenne hva du har hatt med å gjøre og komme deg videre. Søk hjelp og støtte blant mennesker som har opplevd dette, som vil tro deg og gi deg råd og forståelse videre. Oppsøk psykolog eller en terapeut du kan bearbeide galskapen med. Du er modig og du vil komme deg videre. Tro på det! Livet slutter ikke med psykopaten, det begynner og fortsetter uten vedkommende! Mvh Anita Sweeney

 5. Katrine
  3. november 2014 at 23:33

  Så mange røde flagg på 1 og samme person, og alt jeg kan kjenne meg selv igjen i.
  Men hva gjør jeg da om jeg har barn med vedkommende- ingen kontakt over hodet?

  • sweeney
   29. september 2015 at 18:39

   Hei Katrine!

   Beklager så inderlig at denne kommentaren har gått meg hus forbi! Mitt beste råd er flytt langt unna og ta med ungene dine. Sørg for at psykopaten ikke får annet enn besøk med tilsyn om noe. De burde på ingen som helst måte få oppdra barn, de skader dem alle sammen!Barna har det uten minste tvil bedre uten dem også.

   Håper du har funnet gode løsninger for deg og dine!

 6. Anne
  29. september 2015 at 11:51

  Som å lese om min voksne stedatter.
  Det er skremmende å se hvordan hun virker på hele familien. Men jeg er heldigvis ikke helt alene om å se dette.

  • sweeney
   29. september 2015 at 18:37

   Hei Anne!

   Pass godt på å gi kunnskap til de som ser det samme som deg så du har et støtteapparat rundt deg. Ellers svooper psykopatene inn med sine overbevisende løgnkampanjer og verver alle de kan rundt deg til å sverte hvem enn de føler seg truet av. Deres flygende aper, jeg også har skrevet om. De er ingenting uten sine medhjelpere.

   Beklager at du opplever dette!

 7. Anne
  29. september 2015 at 19:33

  Takk for forståelse.
  Min mann, hennes far ser det til en viss grad, men siden han er far, er han følsom for for mye info.
  Resten av min svigerfamilie prøver bare å fylle opp egoet hennes, fordi de mener hun har mindreverdighetskomplekser og ikke fikk nok oppmerksomhet som liten.
  Jeg skygger banen så godt jeg kan, men når jeg MÅ treffe henne, blir jeg nervøs og uvel. Jeg er ikke populær hos henne, heller en trussel. Dermed har jeg opplevd særdeles dårlig oppførsel fra henne. Vi har gitt konsekvenser og da tar hun seg sammen for
  Å ikke miste goder.
  Men selvinnsikt og anger kan man ikke spore hos henne. Det er andres(min) feil. Om hun rammer og sårer andre, så bare blåser hun av det.
  Jeg synes det er skremmende hvordan andre rundt henne er så totalt blinde. Jeg synes de bortforklarer og unnskylder hennes oppførsel. Men hun kan være veldig grei mot noen, og direkte stygg mot andre. Mulig derfor de lar seg lure. Og så har hun en flott fasade, og straffer dem som ikke bygger opp om denne hos
  henne, tror jeg.
  Jeg vil gjerne lese den andre artikkelen hos deg?

  • sweeney
   30. september 2015 at 09:37

   Hei igjen Anne!

   Hvis denne kvinne er en narsissist, er nettopp å degge oppunder egoet hennes akkurat det hun vil. Deres dop er oppmerksomhet, om den så er negativ. Det er heller ingen på denne jord det er så synd på som disse. De har alltid hatt det verre enn alle andre i oppveksten og samtidig er de ufeilbarlige og over alle andre som voksne. De har et grandiost selvbilde og bruker andre for å degge oppunder nettopp det.

   Alle som gjennomskuer dem er trusler. Folk som setter klare grenser og ikke lar seg lure av deres falskhet og sjarm. Flygende aper er gjerne folk som kun opplever deres stakkarslige eller veldig hyggelige sjarmerende side. De er med på å videreføre disses selvtjenende og nedrige adferd og burde opplyses om det. At de også blir lurt. Men ikke alle takler å innse at de har blitt lurt.

   Jeg syns det beste du gjør er å ha klare og tydelige grenser for denne kvinnen og ikke bli med på hennes spill, men regn med hennes svertekampanjer, derfor er det viktig å stå sammen med andre som tror deg og ser dette. Husk dette er ynkelige og veldig feige mennesker uten deres hoff.

 8. Anne
  30. september 2015 at 09:52

  Takk for tydelige råd.

 9. W.Olsen
  12. november 2015 at 00:11

  Husker en narzisistisk psykopat alt de har sagt og gjort fra slike kampanjer?

  • Sweeney
   14. november 2015 at 23:57

   Hei W. Olsen!

   Umulig å vite, men jeg har inntrykk av at de husker over gjennomsnittet godt. Og at de bruker samme metode igjen og igjen, bare ikledd nye masker som er tilpasset nytt offer.

   Men så surrer ting seg til jo mer de lyver til stadig flere. Og de lyver jo uavlatelig. Jeg har feks. opplevd at en har holdt et langt foredrag om et tema jeg selv lærte vedkommende, gjentatt med mine ord. papegøyeprat. Han hadde opplagt glemt hvem han snakket til og slik snubler de. Det blir verre og verre med årene.

   Her er en artikkel med et bilde som viser den narsissistiske sirkel av mishandling. De følger alltid et mønster som andre overgripere og mishandlere gjør.

   http://frilanser.tjenester.org/?p=4325

 10. 9. februar 2016 at 20:13

  Snakker med en på nettet for tiden som jeg tror er psykopat…
  Hun bruker meg og kontrollerer meg over instagram profilen min (en fanside JEG er admin for som jeg merker hun begynner å ta mer og mer kontroll over gjennom meg)

  Hun spør meg om å poste det og det og redigere bilder sånn og sånn og blir forbanna om jeg gjør det på feil måte, eller er forsinket. Dette er bare en hobby-fanside, og ikke noe jeg driver med profesjonelt, så jeg har ikke alltid så god til til henne som hun krever… Hun blir til og med sur om jeg ikke chatter med henne konstant mens jeg holder på med redgering osv…

  Vet jeg burde blokkere henne eller bare la være og svare henne, men hun har en sånn syk kontroll over meg som jeg ikke kan forklare, hun skriver akkurat de riktige ordene som får meg til å føle meg skyldig…
  Og så skryter hun SKIKKELIG av hvor god jeg er til å redigere, som gjør at jeg får dårlig samvittighet om jeg blir sur på henne…

  Vet det er litt merkelig å møte en over nettet, men hun gir meg akkurat samme ekle følelse som min sannsynligvis psykopatiske eks-venninne…

  Og så fungerer jo fansiden min sånn at jeg tar redigeringsforespørsler, så det blir jo litt slemt å stenge bare henne ute…

  Herregud, jeg burde sikkert ikke legge dette ut itilfelle hun skulle komme over det og skjønne at det er jeg som har skrevet, men er litt desperat etter råd…

  • Sweeney
   9. februar 2016 at 20:49

   Hei Silje!

   Først vil jeg si at det er ikke det minste rart at du har blitt viklet inn i dette på nett. Psykopater og narsissister har rene offerparadiset på nett. Der kan de late som mer enn noensinne og plukke ut mennesker på øverste hylle til sine ulike behov. Om det er sex, en partner, enn venn, noen de vil plage og herse med, eller status de higer etter, bruker de nettet for hva det er verdt.

   Problemet for oss er nettopp det at vi mangler en del referanser på nett som gjør at de enda lettere kan lure oss. Kroppspråk, blikk, stemmeleie og annet som kanskje hadde avslørt dem tidligere, forsvinner på nett.

   Denne personen høres unektelig ut som en energivampyr om ikke annet. Noen som skal ha makt og kontroll over andre – ikke minst din oppmerksomhet.

   Husk at en psykopat/narsissist vil alltid, alltid finne dine svakheter og utnytte dem. Du sier dette er en hobbyside og ikke proff så du gjør dette på din fritid uten kompensasjon regner jeg med. Da bør de du gjør en jobb for faktisk verdsette det syns jeg. Du må selv sette grenser for hvor mye tid og hvor raskt du vil levere, og det uten at du skal føle deg slem om du sier nei eller noe tar tid. DU bestemmer dette og ingen andre.

   Siden du opplagt har en samvittighet, utnytter hun den ved å gi deg dårlig samvittighet og der etter rose deg for den flotte jobben du gjør. Straff og belønning. Antagelig er hun sjalu på det du gjør og skulle helst frontet alt sammen selv mens du satt usynlig i bakgrunnen og gjorde jobben. Klassisk.

   Personlig ville jeg antagelig blokkert denne personen uten minste dårlig samvittighet. Men du kan gi henne en sjanse ved å sette klare grenser på en hyggelig måte. Som å si at du har så og så mye tid avsatt til denne fansiden og kan dermed ikke bruke tid på å chatte med henne, for da får du heller ikke gjort noe ferdig. Videre kan du feks si at du setter en grense for hvor mange forespørsler samme person kan ha til deg. Blir hun sur og sint sier det vel det meste? Forsetter hun å kreve deg med hud og hår får du vurdere å blokkere henne eller rett og slett overse henne helt.

   Og husk det er du som lar henne styre deg til syvende og sist. Om man gjør en gratis jobb på hobbybasis for andre, betyr det faktisk ikke at de kan behandle deg dårlig. Generelt skal vi vel ikke tolerere det. Og spør deg til slutt hva HUN gir DEG som oppveier for hennes mas og oppførsel? Er hennes selvtjenende ros verdt så mye?

 11. Mira
  12. juni 2016 at 12:30

  Utrolig å lese dette, eks kjæresten min passer perfekt inn på hvert eneste punkt, uttalige eksempler jeg kan komme på og vise til.
  Jeg har vært offer for en psykopat i 4 år, i utrolig ung alder, jeg var ca 15-20 år. Han var 3 år eldre og jeg ble et perfekt offer for han med tanke på usikkerheten man har i denne alderen. Utrolig trist med tanke på hvor viktig denne tiden er for identiteten osv.
  Etter 4 år med manipulering, empatiløshet, hersketeknikker, utroskap, ødeleggelse av selvtillit (listen er uendelig) endte forholdet for 6 mnd siden. Var først en kompis som tipset meg om at han kanskje kunne være psykopat. Deretter har jeg gått til psykolog og snakket med flere kvinner som har vært utsatt for psykopaten. Har hjulpet utrolig mye å endelig avsløre hans sanne ansikt og vite at det ikke er jeg som er problemet som han har lurt meg til å tro, og vite at jeg ikke er den eneste dette har skjedd med.

  Han har prøvd å få kontakt med meg på flere måter siden bruddet, men jeg har trukket meg helt unna, ikke ofret et blikk på han på byen en gang. Det eneste jeg vil er at han skal komme seg ut av livet mitt for godt, men han gir seg aldri, per dags dato går han rundt til blant annet venner av meg og sier at jeg er gæren. Han bruker midler som penger, spanderer drikke på dem for å lokke dem inn i nettet hans. Hva skal jeg gjøre? Det er så forferdelig provoserende, ingen vet hvem han egentlig er. Har selvsagt forklart det til mine nærmeste, men det er umulig å forklare det til hele kretsen man omgås med, eller forsåvidt at de skal tro på deg, for det hele høres jo helt sykt ut! Umulig å forstå for personer som ikke har vært utsatt for det selv, og at det finnes så onde mennesker i verden.. Med masken sin virker han for alle andre som verdens beste, snilleste og gavemilde.
  Jeg lurer på hva jeg skal gjøre, og hvorfor han kaller meg for gæren til allesammen.. Forstår ikke når det skal ta slutt, har han ikke gjort meg nok vondt nå?

 12. Leila
  16. juni 2016 at 11:04

  Hei..
  Jeg ligger her med tidenes kjærlighetssorg etter å blitt forlatt av en som så godt som alle punktene over stemmer på… Vi har vært sammen i fire måneder, møttes på en diskusjonsgruppe på Facebook og vi falt for hverandre med en gang. Klarte bli gravid med han, men han overtalte meg til abort pga jeg visstnok ikke har kontroll på datteren jeg allerede har og alt av mat jeg gir henne er usunn…tok abort på mandag og tirsdag reiste han hjem igjen, etter å bare ha kjefta på meg og klaget på hvor udugelig mor jeg er i et døgn.
  Jeg ser selv at jeg må vekk, men er så svak for han og knust at jeg klarer ikke kutte kontakten med han. Han har visst slettet alle bilder og meldinger fra tiden vår sammen, dette klarer ikke jeg! Håper jeg er fornuftig nok til å se hvor dum jeg har vært etterhvert, men akkurat nå er alt bare et svart hull! Han hadde tid til å være her 7 uker før aborten, men dagen etter var det travelt med å dra hjem. Vi bor 90 mil fra hverandre.

 13. Uslitt75
  21. juni 2016 at 16:06

  Uff… Jeg har brukt 5 år av mitt liv på disse opplevelsene. Aldri opplevd maken tidligere og sliter med å tro at det er mulig å være så kynisk, kald og tom og likevel få meg til å tro at han forstår glimtvis og kan få hjelp og bli bedre.

  Etter 5 år og en felles sønn har jeg omsider klart å takke for meg. Listen over ting han har gjort, sagt, aldri unnskyldt, alle løftebrudd, svarte tomme blikk, forsvant da jeg og/eller sønnen vår var syk, datingprofiler, utroskap, endrede planer, scilent treatment, snylting av penger og eiendeler m.m.. Ja listen er laaang og jeg har vurdert om jeg må skrive bok for å få han ut av hodet.

  De siste tre årene har vært de verste. Sikkert fordi han da hadde enda et argument for hvorfor vi bare måtte henge sammen – vår felles sønn. Og kunne eskalere den ræva, kyniske oppførselen sin.

  Fra å ha vært en oppegående dame full av humør og engasjement, har jeg gradvis blitt spist opp. Har slitt med å fungere optimalt på jobb, ovenfor barna, holde kontakten med venner m.m.

  Blitt en skygge av meg selv. Gudskjelov har jeg klart å balansere over streken med jobben, slik at jeg har den fortsatt. Grått meg tom og sovet dårlig i flere år av og på.

  Skummelt å se alle fellesnevnerne i disse historiene. Og trist å vite bakgrunnen for hvorfor noen utvikler dette. Kanskje derfor det er så vanskelig å bare gå også… I dont know.

  Denne listen er den best beskrivende listen jeg har kommet over av saker om narsissister – og som jeg kunne krysset «check» på de aller fleste av….

  Tom, men fortsatt i live og glad jeg står på beina…

 14. 4. november 2016 at 16:10

  jeg tror nok de ikke bare er dritsekker. psykopati er alfor stort problem,et eksempel er at hanhun ikke unner hun venner. de kalles skjalusi.psykopater blir nesten aldri glad i noen.hanhun ser på partneren som en eiendel. dette er mye av grunnen til at jeg ikke takler fast forhold.for mye psykopat damer der ute. så regel finner jeg meg en onenight på f-foxx eller sukker Pleier å fungere bra. men det med et Kjæreste forhold er kompliserte greier. jeg tror at de fleste menn ungår det som pesten.

 15. Unni Aasgrav Aasen
  5. desember 2016 at 14:07

  Hjelp ! 😳

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *