Den falske offerrollen

Narsissister og psykopater vipper mer enn gjerne frem offerkortet når de har gjort andre grov urett eller vil fange deg og holde deg i deres nett av bedrag og løgner. Ingen har for eksempel hatt det så vondt og grusomt i oppveksten som narsissister skal vi tro dem. Noen av dem spiller alltid på offerrollen mens andre bruker offerrollen til og fra for å fortsette å manipulere deg. I realiteten er voksne narsissister mishandlere ikke offer. De gjør ingenting for å endre skadelig adferd, de liker å skade andre, de skader andre helt bevisst og vi fortsetter å syns synd på dem. Ofrene deres ligger igjen i grøfta etter deres herjinger, oppsøker ofte hjelp for å lappe sammen livene deres igjen og ikke bli mishandlere selv, mens de betaler regningen for narsissistens skadelige adferd.   Dette er bakvendtlandet de har bidratt til å hjernevaske oss med. Det er kanskje på tide vi yter hjelp og støtte der det har en hensikt. Hos mennesker som er utsatt for mishandling, forsømmelse og overgrep som ikke ønsker å være eller bli mishandlere selv?

Det er min appell i dag. Slutt å syns synd på mishandlere som aldri endrer seg og slå ring rundt ofrene som ikke ønsker å gå i mishandlerens fotspor.

I videoen under diskuterer jeg hvorfor jeg mener vi skal slutte å se på voksne narsissister som offer og gi blaffen i dem.

 

 

«Sannheten seirer»
Hjelp til selvhjelp
Alt du bør vite om narsissister
Kvadrat banner

«Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flygende aper
Kvadrat banner

10 comments for “Den falske offerrollen

 1. Mona Lunde
  25. august 2017 at 09:00

  Hei Anita. Kjenner til allt det der. De er utrolig gode skuespillere. Det skal de ha. Krokodilletårer som renner nedover deres kinn. I ettertid da jeg tenker tilbake på alle situasjoner anng.det tema , er det en parallell til allt det andre de omhandler= psykopat. Skremmende og lærerikt hvor farlige slike individer er for våre liv. Takker for hver dag som er uten han. Dagen i dag og all fremtid.

  • sweeney
   26. august 2017 at 08:40

   Hei Mona!

   For hvert menneske som gjennomskuer deres spill og får de ut av livet, vil verden kunne bli et bedre sted. Vi må kanskje begynne der?

 2. anonym
  7. september 2017 at 14:09

  Kan love at jeg også kjenner til dette. Til de grader. Da jeg leste om den engleaktige nabokjerringa skjønte jeg med en gang at slik var min mamma. Offernarsissisten er min bror, og hennes gullunge.
  Takket være en artikkel jeg fant for ca to uker siden, og etter det dine videoer, har det gått opp et lys for meg og søster.
  Mistanken min har vart siden 2000. Endelig har vi et ord på det. Det er vondt, men heldigvis klarer jeg å være sterk.
  Forstår disse menneskene at de lider av narsissisme/psykopati, eller forstår de det ikke?

 3. Anonymia
  7. september 2017 at 21:47

  Takk Anita, takk for ditt mot, din styrke og din overbevisning. Du er en forkjemper for å avsløre narsissistene og psykopatene, selv om mange mener det motsatte og fraråder det på det sterkeste.
  Jeg har i en god stund praktisert gråsteins metoden overfor P/N i mitt liv, og det har fungert bedre og bedre for min egen del, jeg har klart å skåne meg selv i ganske stor grad.
  Men allikevel har jeg følt en feighet i dette, skal jeg bare redde mitt eget skinn. Skal jeg med samvittigheten i behold redde meg selv vel vitende om at mishandlingen fortsetter overfor andre og overfor barn.
  Nei, det kunne jeg ikke, og etterhvert som jeg har blitt sterkere ( noe man blir ved å praktisere gråsteinsmetoden ) , så har jeg også blitt mer og mer overbevist om at det rette er å avsløre Narissisten / Psykopaten, personen må forstå at jeg vet og at jeg vil avsløre dette for dem det gjelder.
  Så i dag, Anita, konfronterte jeg min N/P med de rene fakta, «Du juger og fabrikerer, du manipulerer andre mennesker og situasjoner, og du planter usannheter og dine egne meninger i barn og misbruker deres lojalitet. Du unnytter andres godhet uten å plunke. Jeg tror ikke på deg, og jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å stoppe deg og dine planer»
  Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men i dag gjorde jeg det med 180 i puls, men jeg klarte det, og jeg tror jeg fremsto som rimelig fattet og samlet utad, selv om pulsen var høy.
  Så fra dagen i dag, vil jeg stå for total ærlighet med en ny styrke og trygghet på at sannheten skal frem, jeg skal ikke bare beskytte meg selv, men også andre, koste hva det koste vil

  • sweeney
   12. september 2017 at 12:46

   Hei Anonymia!

   Jeg er så glad for det du skriver og så stolt av at du tør å tenke disse tankene. Personlig tror jeg ikke verden kommer ut av dette sorte hullet med disse menneskene, før vi som har opplevd dem på kropp og sjel, innser at vi må stå opp mot dette i tillegg til å fjerne disse rottene fra livene våre.

   Du har vært UTROLIG modig! Da vet denne personen at de er avslørt og at du blir slik sett «ubrukelig» for dem. Du kan regne med hevnaksjoner for du skal selvsagt fremstå som gal og irrasjonell slik at vedkommende kan skli videre til neste offer uten en skramme.

   Svært mange sier kom deg vekk og la det ligge. Det ER viktig å komme seg vekk eller bli sterkere som du sier, lære noen knep, innse at det er du selv som bestemmer over ditt liv og ikke en p eller n av noe slag. Da tar vi tilbake makten slik du gjør nå! Det er absolutt første bud, men så mener JEG at vi kan bidra til at dette kommer UT og ikke fortsetter å bli skjult slik DE ønsker. Vi kan sørge for at uskyldige barn og voksne kanskje slipper unna. Vi kan sørge for at psykopater og narsissister blir eksponerte slik at folk ser dem for hva de faktisk ER og ikke det de later som og innbiller oss at de er. Det er SÅ på tide at de må betale for alle faenskapen sin selv.

   TUSEN TAKK for at du fant dette motet! 🙂 <3 <3 <3

 4. anonym
  12. september 2017 at 12:32

  Hei Anonymia.
  Jeg forstår deg så veldig godt, fordi jeg er der selv. Mistanker over år, har endelig gitt meg et navn på denne galskapen. En forståelse. jeg har heller ikke tenkt å tie. Det med feighet tenker jeg mye på, og jeg har kommet fram til at jeg vil konfrontere dem.Jeg har vært syndebukken, stilt kritiske spørsmål, og satt dem til veggs. De skjønner nok nå at jeg har gjennomskuet dem.
  Jeg er så takknemlig for at jeg fant din artikkel/Sweeneys artikkel om det å vokse opp i en dysfunksjonell familie, med en mor og yngre bror som narsissister. Dette har skadet så veldig mange.
  Du er tøff som har sagt fra, og jeg skal gjøre det snart. Vi trenger det for å komme oss videre, og for å beskytte oss selv, og andre. Vi skal eksponere dem. Og sterke det er vi. Artiklene og videoene til Anita, har hjulpet meg så veldig godt. Ønsker deg fine dager.

  • sweeney
   12. september 2017 at 12:50

   Bravo til deg også anonym! Det er en prosess å få en viss oversikt over hva man har vært utsatt for, spesielt om man har vokst opp i slike hjem. Da sitter programmeringen vi får ganske dypt.

   Vi er mange etterhvert som ikke tier mer som ikke lar oss trakassere av troll og skadelige individer, vi synger ut og sier fra. Men det KOSTER og vi kan ikke redde verden, men vi kan bidra til at flere og flere skjønner hva dette handler om, og at så og si alle er utsatt for det uten å være klar over det.

   Kunnskap er makt. husk det. Jo mer vi skjønner om hvorfor disse individene handler som de gjør og hva deres motivasjon er, samt deres svakheter, desto lettere er det å eksponere dem og frata dem ALL makt over oss.

   Tusen takk til deg også! 🙂 <3 <3 <3

 5. Anonym
  25. september 2017 at 02:36

  Panikken kommer også i slektninger. En blir virkelig syndebukken som synes veldig synd på seg selv. En røper jo enda flere.Fasaden. Men som jeg sier høyt; Det er en fordel å være Syndebukken – en blir ikke tilknyttet. Da ble det stille!

  • Anonymia
   25. september 2017 at 19:02

   Takk for flotte tilbakemeldinger, det gjør godt. Min N/P skjønner at han/hun er avslørt ja. Og vedkommende «trenger» ikke meg mer, he he, og godt er det, tenker nå jeg.
   For da jeg konfronterte N/P forandret situasjonen seg radikalt, vedkommende skygger banen og har foretatt seg ting på sosiale medier som kan tyde på at vedkommende er i ferd med å starte et «nytt» liv, med en ny historie, og nye «venner», altså kutte kontakten totalt med det livet som har vært.
   Vedkommende har også forsøkt svertekampanje, uten å lykkes. Han/hun vil heller ikke lykkes med det blandt folk som kjenner meg fra før. Til det har N/P vært for selvgod og høy på seg selv til å gidde å opprettholde kontakt med øvrig familie. Og når du ikke har «pleiet» reladjoner til øvrig familie, da har en ikke så mye å komme med.
   Jeg tror nok svertingen av meg pågår for fult i den nye kretsen/livet til N/P, men hva bryr det meg egentlig, dette er mennesker jeg ikke kjenner og som ikke har noen påvirkning på mitt liv.

  • sweeney
   28. september 2017 at 13:33

   Narsissister og psykopater sverter andre uansett. Det må vi ta for gitt at de gjør og som du påpeker Anonymia, hvorfor skulle det egentlig bry oss? Vil folk dømme andre utfra èn side av saken uten bevis eller fakta, sier det også mye om dem. I neste runde blir kanskje de svertet av samme person, for narsissister er aldri lojale mot noen. Kun mot sine egne behov, krav og ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *