Hvordan gå LAV KONTAKT når null kontakt er umulig

Selv om jeg alltid vil råde utsatte for narsissistisk mishandling til å gå fullstendig null kontakt (NK), er det ikke alltid mulig. Verken praktisk eller ønskelig for noen.
Mange har barn de deler omsorg med og det er ofte vanskelig med NK. Andre har familiemedlemmer som ikke er narsissistiske og vil gjerne fortsette å ha kontakt selv om narsissisten er tett på dem. Du kan ha en sjef, kollega eller en venn du ikke kan eller vil gå NK med men, holde en distanse til dem med lav kontakt. Kanskje du eier et firma sammen med en narsissist og har verken mulighet eller lyst til å gå ut av samarbeidet. Uansett grunner, er LK et alternativ som kan beskytte deg mye mer fra videre psykisk mishandling og gi deg rom til å hele deg fra relasjonen og få igjen styrke og kraft til å ikke la en narsissist tråkke med skitne føtter inn i livet ditt når det passer dem.
Lav kontakt er også utfordrende på flere plan, blant annet må du sette tydelige grenser overfor narsissisten og de må ha konsekvenser. Svake og manglende grenser er ofte en del av årsaken til at vi havnet opp i slike destruktive og dysfunksjonelle forhold i utgangspunktet. Likevel vet jeg at mange har satt tydelige grenser med konsekvenser uten at narsissisten har respektert det, og da er NK eneste løsning.
Jo mer du forstår hva narsissisme er og hvordan det fungerer, desto enklere er det å distansere seg, sette grenser og ikke la vedkommende infiltrere livet ditt uønsket. De fleste av oss må ganske enkelt lære oss en annen adferd overfor mennesker som dette og det krever trening, prøving og feiling. Det er sjelden lett å innføre noe som helst som begrenser en narsissist fra å ha fritt leide, men det er fullt mulig.
I dag er jeg innom strategier som kan bidra til lav kontakt, som å distansere seg helt fysisk og kun ha elektronisk kontakt gjennom epost og tekstmeldinger.

*Nå kan du bli betalende abonnent i SPOTIFY/medlem i Youtube med ekstra fordeler. Og podcast som er laget for abonnenter/medlemmer blir ikke lagt ut offentlig, bare introen til dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *