HUNDEPLYSTRING – FARLIG psykisk mishandling

PODCAST kun for betalende medlemmer/abonnenter i Youtube og Spotify.

Dette er et begrep jeg aldri har brukt, men som graver enda dypere i måter narsissister og psykopater manipulerer, hjernevasker og gaslighter andre.
På engelsk heter det «dog whistling» som blir hundeplystring på norsk.
Hensikten med å bruke hundeplystring mot noen, er å strategisk forvirre dem og samtidig slippe å ta ansvar for det de sier og gjør.
I forhold til narsissisme, eller mennesker som bevisst manipulerer andre, er hundeplystring en skjult og farlig mishandling i likhet med gaslighting, som noen bagatelliserer.
En hundefløyte høres av hunder, men ikke mennesker. Slik fungerer narsissister og psykopaters bruk av hundeplystring på sett og vis også. De bruker et spesielt språk med den utsatte hjemme eller privat som er ladet med noe truende eller negativt, men virker troskyldig når det blir brukt utad og sammen med andre. Ved å bruke denne formen for mishandling, terroriserer de den utsatte med viten og vilje i «full offentlighet» uten at andre legger merke til det.
Eksempel. Om narsissisten er kontrollerende, nedlatende og kritisk om vekten din hjemme, blir dette en form for kodet melding, eller hundeplystring når samme tema tas opp i offentlige sammenhenger eller sammen med andre, la oss si i et familieselskap. Sammen med andre kan de si på en lett og spøkefull måte si at du er så UTROLIG glad i søtsaker og kaker, mens de ser på deg med et nedlatende og hovmodig blikk, slik at det skal trigge det de faktisk sier til deg hjemme. De mishandler deg videre rett foran øynene på flokken din fordekt i en hundeplystring.

Shahida Arabi: https://www.selfcarehaven.org/bestselling-books

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *