SERIE #1 – NARSISSISTERS mange MASKER

For å feire 200 podcast i dag, starter jeg en ny serie om narsissisters mange masker. Takk til alle dere som ikke bare har lyttet og lært, men også delt kunnskapen din videre! Slik endrer vi verden en etter en.

Det er lenge siden sist jeg gikk gjennom de ulike typer narsissister. Jeg tenker å gå grundig til verks, og bruker min egen bok «Sannheten seirer», samt stoff fra et par selvbevisste narsissister/psykopater, forskning og terapeuter som underlag.

Om du har grunnleggende forståelse for kjennetegn på narsissister, vil du ha nytte av å kunne adskille dem i enda større grad. La oss si du er i en romantisk relasjon med en, og har planer om å forlate dem. Eller du har en sjef som antagelig er narsissist. Ved å forstå mer, kan du lettere vite hvordan du best kan forholde deg til dem ut fra hva slags type narsissist de kan være. Sist, men ikke minst kan ytterligere kjennetegn i ulike kategorier, gjøre det lettere å bli sikker i din sak på om du har med en narsissist å gjøre eller ikke.

Når man begynner å forstå forskjellene på dem og oss, forflyttes perspektivet fra oss personlig til mennesker kollektivt, fordi en narsissist i bunn og grunn ser på alle mennesker kun som objekter, og som mulige kilder til narsissistisk forsyning eller drivstoff.

Narsissister er farlige for de fleste av oss, fordi du ikke skjønner hva du har med å gjøre ofte før det er for sent. Med mindre du har opplevd dem tett på livet tidligere og har forstått deres adferd, vil de færreste lytte til eller tro på varselsignalene som alltid er der uavhengig av hvilken type narsissist du krysser vei med.

Snakker du med tidligere utsatte, foreller de at de så røde flagg, kjente på seg at noe ikke stemte, men rasjonaliserte bort tvil og mistanker. Narsissister spiller nettopp på vår uvitenhet om dem og taktikkene de bruker. De vet hvordan vi tenker, fungerer og handler og at de ikke er som oss. De har ingen interesse av å være som oss heller. Fordi vi sammenlikner dem med oss vanlige mennesker, er det vår aller største svakhet. Vi vurderer folk flest ut fra forestillingen om at de fleste er grunnleggende gode, velmenende og medmenneskelige. Narsissister er langt på vei det motsatte. Ondsinnede, feige og farlige individer som vandrer midt iblant oss forkledd som ekte mennesker, men er i virkeligheten skadelige rovdyr. Menneskelige rovdyr som også skader egne barn fremfor å beskytte dem.

I denne serien skal jeg gjennomgå forskjeller på en skjult og åpenlys narsissist, en cerebral og en somatisk narsissist. Og hvilken «klasse» de tilhører og hvordan de viser det, om de er underklasse, middelklasse eller overklasse narsissist, med mer.

HUSK jo mer vi vet om DEM desto lettere er det å gå unna og ikke la seg lure inn i deres nett av kaos, mishandling og elendighet. Nå er det vår tur til å studere DEM. For når vi kan dem, mister de trumfkortet sitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *