Lille speil på veggen der – vis meg hvor perfekt og ven jeg er

Vi er speil for narsissister og deres falske selv som er fulkommen perfekt i deres øyne. De vil ha bekreftelse gjennom oss på at de at er ufeilbarlige, uovervinnelige og allmektige. De har heller ingenting i mot at vi speiler tilbake at vi frykter dem eller misunner og hater dem for da har de makt over oss og får bekreftelse på vrangforestillingen sin. Om at de er guder og gudinner, de normale, sterkere enn andre, den beste menneskearten langt mer verdig og berettiget enn oss de ser på som gærne og mindreverdig dem. Uten oss som speil har narsissisten ingen identitet og det falske selvet, deres livsløgn står i fare for å kollapse.

Om du er ung og vakker og er sammen med en gammel narsissist, speiler du at narsissisten er ung og vakker. De hater å eldes. Er du rik, er narsissisten rik. Er du eksepsjonelt god til noe, er narsissisten det også gjennom speiling. Men om du speiler at narsissisten ikke lykkes med noe, gjør feil, rømmer unna ansvar, bedrar og manipulerer vil de aldri ta det innover seg, men projisere det tilbake til deg. Du er plutselig alt det de selv er, for de tåler på ingen måte sannheten om seg selv.

Skjønner de at du kan avsløre og eksponere dem, nåde deg, du blir ikke bare lagt for hat, men du skal helst tilintetgjøres. Svertekampanjer og karakterdrap settes i sving for å skifte fokus fra narsissisten til deg. Du skal hates, ses ned på og diskrediteres av flest mulig slik at narsissisten kan sitte trygt i offerrollen og samtidig opprettholde den perfekte fasaden. Slik knebler de oss og sørger for at de kan forsette sitt bedrag, spre livsløgnen til stadig flere og forbli den guden de slett ikke er. Derfor skal vi snakke om dem og deres mønster, eksponere og avsløre hvordan de er og hvem de er.

2 comments for “Lille speil på veggen der – vis meg hvor perfekt og ven jeg er

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *