Lille speil på veggen der – vis meg hvor perfekt og ven jeg er

Vi er speil for narsissister og deres falske selv som er fulkommen perfekt i deres øyne. De vil ha bekreftelse gjennom oss på at de at er ufeilbarlige, uovervinnelige og allmektige. De har heller ingenting i mot at vi speiler tilbake at vi frykter dem eller misunner og hater dem for da har de makt over oss og får bekreftelse på vrangforestillingen sin. Om at de er guder og gudinner, de normale, sterkere enn andre, den beste menneskearten langt mer verdig og berettiget enn oss de ser på som gærne og mindreverdig dem. Uten oss som speil har narsissisten ingen identitet og det falske selvet, deres livsløgn står i fare for å kollapse.

Om du er ung og vakker og er sammen med en gammel narsissist, speiler du at narsissisten er ung og vakker. De hater å eldes. Er du rik, er narsissisten rik. Er du eksepsjonelt god til noe, er narsissisten det også gjennom speiling. Men om du speiler at narsissisten ikke lykkes med noe, gjør feil, rømmer unna ansvar, bedrar og manipulerer vil de aldri ta det innover seg, men projisere det tilbake til deg. Du er plutselig alt det de selv er, for de tåler på ingen måte sannheten om seg selv.

Skjønner de at du kan avsløre og eksponere dem, nåde deg, du blir ikke bare lagt for hat, men du skal helst tilintetgjøres. Svertekampanjer og karakterdrap settes i sving for å skifte fokus fra narsissisten til deg. Du skal hates, ses ned på og diskrediteres av flest mulig slik at narsissisten kan sitte trygt i offerrollen og samtidig opprettholde den perfekte fasaden. Slik knebler de oss og sørger for at de kan forsette sitt bedrag, spre livsløgnen til stadig flere og forbli den guden de slett ikke er. Derfor skal vi snakke om dem og deres mønster, eksponere og avsløre hvordan de er og hvem de er.

2 comments for “Lille speil på veggen der – vis meg hvor perfekt og ven jeg er

 1. 7. juli 2020 at 08:27

  Hej Anita og tusind, tusind tak for dit kæmpe arbejde med at informere og udbrede kendskabet til narcissisme!
  Jeg har hørt mange af dine videoer, og jeg tænker på, om du har tips til, hvordan man kan teste en narcissist? Altså noget som man kan sige eller gøre, og deres reaktion vil afsløre, at de er narcissister?
  De er jo mestre i at fake og holde en falsk facade, men måske er der noget, hvor du mener, de vil afsløre sig selv.
  At jeg har en narcissistisk far er ny viden for mig, og jeg har behov for at blive bekræftet i min opdagelse. Jeg tænker, at dette måske vil hjælpe mig på vej.

  • sweeney
   7. juli 2020 at 15:55

   Hei Bloggforfatteren!

   Takk for gode ord, det setter jeg pris på! 🙂

   Ja, det er ting man kan gjøre for å teste om man kan ha med en narsissist å gjøre eller ikke. Det er ikke fool proof, men om du gjenkjenner flere røde flagg fra før, kan det absolutt hjelpe.

   Narsissister elsker å snakke om seg selv og de DET gjør og liker. De bryr seg ikke stort om oss og hva vi gjør med mindre det kan gi dem informasjon de kan bruke mot deg på et tidspunkt. Når du snakker med narsissisten, og de snakker om seg og sitt, kan du avbryte dem midt i en setning og begynne å snakke om deg og ditt. Se på reaksjonen. Kanskje de venter til du er ferdig, bare for å snakke om seg og sitt igjen, Du kan feks se på klokken, se ut i været, gjespe eller bare gå midt i en setning. Du kjeder deg med andre ord og det er selvsagt også uhøflig, men det er også narsissister. Se på reaksjonen eller hva de sier til deg etterpå.

   Eller du kan ved neste anledning dere skal snakke sammen, snakke om deg og ditt hele tiden. Eller noe du vet ikke interesserer dem overhodet. Hold på. Stopper de deg og overtar samtalen, kan du forsøke som nevnt over. Det er ekstra fint om du kan skryte av deg selv på noe vis, eller noen du vet de ikke kan like. Skryt hemningsløst av noe andre har gjort bedre enn dem, uten å påpeke det.

   Videre kan du selvsagt si ja til en avtale og ghoste dem. Ikke forklar hvorfor, du bare uteblir. Når dere treffes igjen, later du som ingenting. Det kan gjøre dem rasende, og noen viser jo sitt raseri.

   Med andre ord kan du forsøke å behandle dem som de gjerne behandler deg, og se hvordan de reagerer. Dette er ikke veldig alvorlige eller stygge ting, sammenlignet med hva narsissister selv finner på. Det vi vet er at narsissister kan spa ut kritikk og elendighet til andre, men de tåler ikke å få tilbake stort selv. Det er ganske avslørende.

   Jeg hører gjerne hvordan det går!

   Mvh Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *