Kryptonitten til narsissister – slik tar vi rotta på dem

Narsissister og psykopater har en forestilling om seg selv som rimer lite med virkeligheten. De tror de er superhelter, uovervinnelige, allvitende, perfekte og over oss andre som art. Dette er selvsagt vås, men narsissister er gode skuespillere, noen av dem så dyktige at de kunne lett ha fått en Oscar. Via sine mange verktøy de bedrar og mishandler andre med, får de ofte et overtak og får mange med seg på sine vrangforestillinger, bakvendtland og mobbekampanjer mot andre.

Men de er ikke superhelter og de er ikke uovervinnelige. I tillegg er narsissister latterlig feige. Så hva er deres kryptonitt? Hva frykter de mest og hva svekker dem så mye at de mister sine innbilte superkrefter? Hvordan skal vi eksponere dem?

Jeg er litt ambisiøs og mener jeg har et godt svar på dette og hvordan du og jeg, alle vi som har erfart den mørke, onde siden av disse menneskene, kan være deres kryptonitt.

5 comments for “Kryptonitten til narsissister – slik tar vi rotta på dem

 1. Mona Lunde
  31. mai 2018 at 22:45

  Eksponering! Uten tvil. Den som tier, samtykker !

 2. 1. juni 2018 at 18:56

  Gratulerer med dagen!

  – LA Talk Radio Interview on World Narcissistic Abuse Awareness Day: https://soundcloud.com/user-269466851/la-talk-radio-interview-on-world-narcissistic-abuse-awareness-day

  • sweeney
   31. juli 2018 at 15:04

   Takk i like så! Det skjer en bevisstgjøring internasjonalt, heldigvis!

 3. Kjell Alme
  18. februar 2019 at 06:15

  Tusen takk for fantastisk opplysende og lett forståelig informasjon om narsissister og psykopater, Anita!
  For mange år siden studerte jeg psykologi via selvstudier og har lest om narsissisme – uten helt å forstå det.
  Din lydvideo gir et svært tydelig bilde av hva dette faktisk er.

  Jeg har en bror som oppfyller alle kriterier for rollen som narsopat.
  Jeg er idag snart 57 år, men fant heldigvis min brors kryptonitt allerede som 21-åring, og eksponerte ham for dette ved direkte konfrontasjon. Siden dette har han unngått å si noe til meg direkte, og heller plaget andre i familien.
  Han velger bevisst de svakeste som ofre for sine skuespill og løgner.
  Mitt råd til folk som blir utsatt for hans manipuleringer har lenge vært å totalt overse hans uttalelser, for slik å ikke gi næring til hans ild. Dette fungerer, fordi han dermed ikke får oppmerksomhet.

  Mange av mine venner på Facebook var tidligere venn med ham, men jeg gjorde det klart for dem at de hadde et valg – ham eller meg. De har alle slettet ham som venn; også innen nær familie.

  Jeg kunne ha skrevet mye mer, men du skal ha en stor takk som gjorde meg overbevist om at jeg har handlet riktig i alle år angående min bror og hans likesinnede.

  Vennlig hilsen
  Kjell

  • sweeney
   18. mars 2019 at 09:01

   Hei Kjell!

   Jeg må gratulerer deg som håndterte dette så bra. Rådet ditt er viktig også. Gå unna dem, ikke engasjere deg i dem, snu ryggen til. De velger de svakeste eller de som er lettest å forme, mennesker som adlyder og gjør som de vil. Barn og voksne som føyer seg blir som regel favoriserte og de som ikke adlyder blir syndebukker. De har tross alt veldig svart/hvit tankeverden.

   Noen ganger må vi gi ultimatum for å statuere grenser og hvor man står. Jeg er glad de rundt deg skjønte, for ikke alle gjør. Eller de kan ha investert så mye i narsopaten at de heller sjangler etter dem videre.

   Takk også for hyggelig tilbakemelding. Mitt ønske er at kunnskap om narsopati skal bli allmennkunnskap. Du kan bidra til dette også om du ønsker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *