Har du narsissistiske LOPPER?

En facebook venn spurte om jeg kunne ta opp tema om narsissistiske lopper eller ticks/fleas som de gjerne sier på engelsk og jeg syns det er viktig. Fordi mange som har vært og er i N/P relasjoner begynner før eller siden å lure på om de selv er narsissisten i forholdet. Om det er de som har stått for alle problemer med mer. Ikke minst fordi de har kanskje endret adferd i den grad at de ikke kjenner igjen sitt vanlige jeg.

Jeg har vært innom Dr. Ramani som snakker om dette og er en del av underlaget samt flere andre fagfolk som snakker om fenomenet. I tillegg har jeg hørt på narsissisten HG Tudor og hva han har å si om saken, som er interessant. Du blir aldri en narsissist som voksen, påstår han. Og det kan du slå deg til ro med.

Hva er narsissistiske lopper? Er det reelt, noe du kan få overlevert av en narsissist eller psykopat? Hvordan arter det seg, og kan du bli kvitt slike «lopper»?

Dr. Ramani sier at det ikke nødvendigvis stemmer at vi får lopper av narsissister, men at noen «lopper» likevel kan «hoppe over på deg». Og at de mønstrene vi blir eksponert for over tid, ofte er lett å adoptere.

Hun mener også at dette er mer et tegn på overlevelse i et narsissistisk forhold enn at man har adoptert adferd. Om du for eksempel skal ha noen som helst sjanse til å bli hørt, må du kanskje avbryte narsissisten, slik de gjerne avbryter deg og andre. Så ender du opp med å avbryte andre ikke-narsissistiske personer rundt deg, som ikke er så greit.

Eller du kan ta helt over en dialog med noen og bare prate og prate selv uten å slippe den andre til. Det skyldes sannsynligvis at du aldri slipper ordentlig til med narsissisten og at de dominerer de fleste samtaler og er kun opptatt av seg selv og egen stemme. Når du da endelig møter noen som lytter til deg, kanskje for første gang på evigheter, renner det kanskje over og blir en monolog.

Et annet eksempel hun gir er i et arbeidsforhold med en narsissist. Narsissisten kan utføre jobben sin på tvilsomme måter og gjøre tvilsomme avtaler. Om du er vant til å observere dette og faktisk blir opplært til det i en arbeidssituasjon, kan du også bruke tvilsomme metoder og ha uetisk adferd.

Du i motsetning til narsissisten, vil tro at du er problemet, at fordi du er en slik idiot, ødelegger du relasjonen. Du devaluerer deg selv og dette er de ultimate «loppene du smittes av» i slike relasjoner. All negativ selvsnakk du har begynt med, vil vedvare lenge etter relasjonen er over. Dere som har vokst opp med N/P vet at negativ selvsnakk kan vedvare hele livet uansett hvor mange verktøy du får til å ta et rensende psykologisk bad som skal kverke «loppene».

Narsissistiske lopper kan også utvikle seg til noe mer alvorlig, nemlig REAKTIV MISHANDLING der den utsatte tar igjen verbalt og fysisk mot narsissisten som selvforsvar. Jeg er så vidt innom dette også i dag og legger ved lenker til podcast om reaktiv mishandling og andre referanser under.

YOUTUBE

SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *