De bryr seg ikke om deg

Kanskje du har flere erfaringer med N/P personer som tilsier at de faktisk bryr seg om deg. Eller at de virkelig bryr seg om sine barn, slektninger, kolleger eller venner. For narsissister & psykopater gjør mye godt for andre, nettopp for å bygge en fasade de gjemmer sitt sanne jeg bak.

Spørsmålet blir da, bryr de seg virkelig om deg og andre om de devaluerer, diskrediterer. sverter, lyver, bedrar, manipulerer, gaslighter, bruker taushet eller en rekke andre verktøy i mishandlingens verktøykasse for å tråkke deg ned, forvirre deg, forlede deg, ha makt over deg og utnytte deg?

Hva er å bry seg om noen egentlig? Er det når en N/P person roper høyt; du vet jeg er glad i deg, du vet jeg setter pris på kollegene mine og du vet jo at jeg bryr meg om slekt og venner? Hvem som helst kan si ord, ord vi liker å høre. Ord de vet vi liker å høre, såpass at vi tror dem uten at de har vist i handling at det er hold i ordene.

Vi gir dem tillit uten referanser, uten å observere, uten å bygge en relasjon som er gjensidig. De fleste tror nok på slike ord, fordi vi har grunnleggende tillit til at andre ikke vil oss vondt eller lyver om den slags, fordi vi ikke kunne tenke oss å lyve om det selv. Og her i ligger et stort, stort problem med opplæring vi får i livet. Vi har ikke lært i stor nok grad å være objektiv overfor nye mennesker og informasjon og vi har absolutt ikke lært at alle slett ikke er like inni heller. Vanlige mennesker og narsissister er grunnleggende ulike «inn i». De mangler blant annet en rekke menneskelige følelser de later som om de har. Nettopp for å bedra oss.

Mellom det de sier og det de faktisk gjør, ligger sannheten om deres adferd og egentlige følelser. Det er her vi må lære å observere og siden erkjenne at mennesker som sier de bryr seg om deg, og behandler deg som dritt mesteparten av tiden, faktisk ikke bryr seg om deg likevel. Og dette er veien til RADIKAL AKSEPT – jeg skal snakke om i neste podcast. Grunnstenen i frigjøringen av deg selv fra individer som mener du er mindre verdt enn dem og som de mener seg berettiget å ha makt og kontroll over deg mens de behandler deg som skitt under skoen, mens munnen sier, jeg bryr meg om deg.

Vi må alle gjøre valg i forhold til falske håp og realiteten, og det medfører smerte og sorg for de fleste. Gevinsten som vil komme, din frihet fra N/P makt og kontroll er forhåpentligvis verdt det. La oss snakke mer om det.

*Foreningen mot psykisk vold – ET HJELPETILBUD SOM VIRKELIG KAN FORSTÅ
https://psykisk-vold.no/

*Vennligst del podcast og annen kunnskap som kan hjelpe flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *