Hvordan SNAKKE med en NARSISSIST på best mulig måte

NB! Denne podcasten er først og fremst rettet til de som ikke kan gå null kontakt av ymse grunner.

Å omgås en narsissist i det daglige er sjelden enkelt. De har gode dager og perioder der livet går deres vei i den grad at de holder fred og kan være lettere å ha med å gjøre. Alle puster lettet ut, men det varer ikke. Nyt de gode periodene, for hva som trigger en narsissist til å få et raserianfall, behandle deg ufint eller bli taus som en østers, er aldri godt å vite. Og det trenger slett ikke å ha med deg å gjøre. Kassadamen på nærbutikken kan ha vært gretten mot dem og det er nok til at de tar det utover sine nærmeste. Er dette greit? Absolutt ikke, men dette er realiteten når du har med en narsissist å gjøre.

Likevel kan vi med litt øvelse og bevissthet rundt narsissistens eadferd, gjøre kommunikasjon med dem enklere og mer positiv. Ha i bakhodet at selv om du finner frem til en kommunikasjonsform som gjør det noe enklere å få gehør og ha med dem å gjøre, vil det aldri føre til et lett og behagelig forhold til dem. Det er lurt å ha lave forventninger til utfallet og hva du får igjen av narsissisten. Om du håper å bli elsket, vel ansett, likestilt eller anerkjent av en narsissist, har du skapt deg et luftslott. Det er og blir du som må anstrenge deg i kommunikasjon og «samarbeid» med dem. Ved å forstå hvordan de tenker og hvilke fallgruver du kan unngå som vil skape konflikter, kan du klare å snakke et språk de forstår, og styre dem i mye større grad.

I dag tar jeg for meg ting du ikke bør si og ting du gjerne kan si for å få en mer positiv dialog med narsissister.

Jeg glemte å snakke om omvendt psykologi. Du kan feks. konstatere at du ikke liker å få blomsterbuketter og fnyse lett, selv om du faktisk elsker buketter. På en dag narsissisten har lyst å være vemmelig mot deg eller straffe deg for noe, får du kanskje verdens største rosebukett. Husk å skjule gleden over denne «straffen».


Foreningen mot psykisk vold – ET HJELPETILBUD SOM VIRKELIG KAN FORSTÅ
https://psykisk-vold.no/

REKLAME: vi anbefaler webhosting/webhotell hos One.com. Billig og stabilt http://one.me/noavknrm

Vennligst del podcast og annen kunnskap som kan hjelpe flere. Bli abonnent på kanalen i Youtube/Spotify slik at flere kan lettere finne frem til kunnskap. Slik fungerer algoritmene i sosiale medier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *