Hvor er hjelpen?

Det fins gode terapeuter, leger, advokater, psykiatere, helsesøstre, dommere og sakkyndige som tror på og kan hjelpe mennesker som har blitt utsatt for narsissister. De fins, men det er langt mellom dem. Så langt i mellom dem, at gode mennesker gir opp livet når de møter veggen igjen og igjen når de kaver på sitt aller laveste.

For mennesker som er ribbet til skinnet, har fått svekket helse, har blitt svertet til det ugjenkjennelige og har dermed mistet nettverket, er akutt hjelp og støtte livsnødvendig. Tenk deg et lite barn som går seg vill i skogen. De blir etterlyst, leteaksjoner blir satt i sving og fagfolk er på plass om barnet har lidd overlast. Slik er det ikke for en majoritet av utsatte for narsissistisk mishandling. Når du er så dypt inn i skogen som du tror er mulig, sparker narsissisten inn enda et gir og dytter deg enda nærmere en klippe. Sammen med sine medmobbere saboterer de alle dine forsøk på å få en hjelpende hånd og lykkes alt for ofte. Når den støtten og forståelsen du skulle ha fått via det offentlige, helevesenet, rettsvesenet og andre som skal bistå mennesker i nød, som er forvoldt skade og mishandlet ikke vil eller kan hjelpe, hva gjør du?

Jeg kan ikke svare på dette, jeg kan bare snakke om hva jeg tror må til for at vi skal få den hjelpen vi trenger for å bygge opp livene våre igjen etter massiv destruksjon. Og den hjelpen begynner med oss, vi som har opplevd narsissister tett på livet eller kjenner andre som har. Vi kan ikke lenger vente på at myndighetene og fagfolk skal ta tak. De viser ingen ekte interesse og ser en annen vei. Vi må ta tak sammen og spre kunnskap, erfaringer og støtte til hverandre. Det er nå vi må tørre å fortelle sannheten og eksponere de som truer oss til taushet og ekskluderer oss fra våre egne liv. Det nytter å dele og snakke for da får andre verktøy til å håndtere en vegg av motstand til det gir etter for sannheten.

https://youtu.be/dR2BtPyrkvo

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *