Feire den Fantastiske Friheten – narsissist- & psykopat-fri

Fins det et godt liv etter narsissister og psykopater? Helt spontant vil jeg snakke litt om fremtiden etter man har erfart mishandlere og overgripere i livet. Å lære å forstå disse individene, hva som skjedde oss og hvorfor er tungt stoff, vanskelig materie, mørkt og ofte veldig smertefullt. Livet til de fleste er snudd totalt på hodet og innholdet ristet ut og strødd utover et ukjent landskap. Mange opplever at livet aldri blir som før narsissisten, men likevel at livet blir godt og verdt å leve. Og det vil jeg snakke litt om nå, for det er både lys i tunnelen og håp om et godt liv med gode, oppriktige mennesker, når man kvitter seg med giftige individer som ikke vil deg vel.

Jeg snakker om den fantastiske friheten vi får og kan nyte på så mange plan, når vi ikke har disse individene tett på livet mer som saboterer oss. Vi slipper å kjøre gjennom livet med bremsene på eller forsøke å løpe i vann med en narsissist eller 2 hengende fra halsen i tillegg. Du blir fri til å være den du er, slippe å gå på tåhev og prøve å forstå hva deres neste vanvittige trekk er. Du trenger ikke veie hvert ord, sile alt du skal si for å ikke å trigge et raserianfall eller straff fra narsissisten. Du kan snakke med hvem du vil, når du vil uten å bli forhørt og hundset gjennom natten. Listen over alt du slipper av negativitet er så lang, at du vil kjenne på kropp og sjel at du er fri. Det er en fantastisk følelse jeg unner alle som har opplevd dette og en følelse verdt å feire så mye som mulig.

 

6 comments for “Feire den Fantastiske Friheten – narsissist- & psykopat-fri

 1. 17. februar 2018 at 12:32

  Nå skal feires! Har nettopp blitt fri fra den andre narsissisten i mitt liv. Den første var overt-narsissist, den siste covert-narsissist. Vi har fått våre arr, men jeg tror de vil regenerere, og nå kjenner jeg meg ubegripelig fri, selv om det nok vil ta noen tid før vi får livet helt på skinner igjen.

  Takk Anita, hvert ord var en gave. Er i skikkelig festhumør nå!

  • sweeney
   20. februar 2018 at 08:15

   Hei Øyvind Holmstad!

   Så GODT å høre at du har frigjort deg og kan være med og heise Frihetens flagg også! 🙂 Hver dag er ikke en fest, men jeg tror vi kan finne noe positivt i hver dag likevel. Vi lever, vi ble ikke knust av usle mennesker og vi kan feire livet så mye vi har lyst!

   Takk for positiv tilbakemelding og det beste ønskes deg videre! 🙂

 2. Marie
  5. september 2018 at 10:12

  Takk, Anita! Freedom! Dine videoer har hjulpet meg denne gangen til å ikke la meg bli sugd tilbake til den slemme mannen som jeg nå vet er en vassekte narsissist! Jeg har hele tiden visst at noe ikke stemte, har vurdert psykopat, og også tenkt at han var skadet og «at jeg skulle vekke han» fra hans «søvn». Vi hadde null kontakt i 3 år, før han igjen tok kontakt sist november og jeg trodde han hadde lært av livets skole. Fytte grisen, hvor rundlurt jeg er blitt! Hehe, mine romantiske drømmer om Den Rette gjorde meg til et lett offer. Jeg har til og med unnskyld at jeg ble kastet på hav, at han en gang styrte mot en bølge med vilje hvor jeg ble kastet opp i luften og nesten knakk ryggen, at jeg ble økonomisk ruin, at han har stjålet posten min (vitner på dette) og mye mer. Han sier og skriver at han elsker meg, elsker meg, elsker meg – samtidig som jeg nå ser alt klart! ALT stemmer! Alle beskrivelser i ALLE videoene dine stemmer på en prikk! Jeg har ikke skjønt noen ting når han plutselig snur når vi har det fantastisk, lager et helvete som jeg ikke fatter, men nå, når jeg skjønner at disse krapylene får drivstoff av drama og frustrasjon, faller brikkene på plass. Jeg har mange ganger utført «clean cut», blokkert han, osv, men han har klart å få meg tilbake…selv om alt har vært crazy ulogisk, så har det vært fantastiske stunder. Det faktum at han har begjært meg så vanvittig intenst, sjarmerte meg…helt til det ble too much – Sex 8 ganger i døgnet ble til slutt kjedelig. Da jeg gjorde det slutt 6. juni, hadde vi null kontakt. Jeg hadde noe som jeg vet betydde mye for han og bestemte meg for å levere den personlig, noe jeg ikke skulle ha gjort – samtidig er jeg glad for det. Jeg så hans sanne ansikt så det jomet den helgen! Den aller siste helgen! (ca midt i juli) Vi var på tur, han var med meg på handlerunde, var en gentle man, jeg kjøpte han en gave og vi var hjemme hos han og laget middag, jeg vasket opp…så bang! Uten forvarsel begynte han å mase ang en venninne av meg og at «jeg brydde meg mere om henne enn han». Videre begynte han å gnæge om en mann jeg aldri har vært sammen med og han ble rasende. Jeg tok på meg skoene og skulle forlate, men da hadde han gjemt min Mac og min mobil. Jeg satte meg ned igjen og forholdt meg rolig. Nå var han rasende for at jeg jo hadde tenkt å forlate. Han hisset seg mer og mer opp, jeg gikk rolig på toilettet og mens jeg satt med buksene nede, kom han inn på badet og helte en hel boks øl over hodet mitt. Jeg var fortsatt rolig, satt meg i sofaen mens jeg tenkte på hvordan jeg skulle komme meg ut av situasjonen. Det han sa var så far out at jeg ikke klarer å gjengi det. PLutselig ble han trigget av noe, tok søppelposen og kasten min Mac oppi (med «hele livet mitt», bilder av barn og barnebarn 8 år tilbake +++), samlet oppi alt som var mitt sammen med tomme flasker og annet skrot og drylte alt ut fra verandaen, bang! (Jeg brukte vanligvis å la computer og mobil ligge i bilen, da han eksploderer om jeg får en sms.) Etterpå skulle han ha sex og egentlig er jeg glad for den opplevelsen for han ble det styggeste jeg noen gang har sett. Da han kollapset, gikk jeg stille ut…satte meg i bilen og kjørte langt, langt bort. Jeg har ikke sett han siden, var spent på om han ville erstatte datamaskinen da han vet at der jeg bor har jeg ikke TV og er noe avhengig av å se serier på nett på ensomme kvelder. Innerst inne visste jeg jo at han aldri ville gjøre det, selv om han da mistet meg…han tror jo hele tiden at han får meg tilbake uansett…bare han venter litt, som det rovdyret han er. Så tok jeg telefonen for siste gang og hans sleske smisking og dumme svar var bare helt patetisk! Jeg la på og blokkerte han…noe han alltid blir gruelig sint for. Jeg fikk en melding på messenger noen dager senere: «ser du meg?» – samtidig hadde jeg hørt en vannskuter bråke rundt ute i havet der jeg nå bor…fram og tilbake. Jeg svarte ikke. Har ikke sagt et pip, blokkerte også messenger. Jeg byttet mobil, da den andre ble for ødelagt, glemte å blokkere han og i forrige uke tikket det inn en melding: Elsker deg.
  Forsikringselskapet mitt var så greie da jeg fortalte sannheten og jeg fikk litt…nok til å kjøpe en pc. Jeg kan se film, har mistet MYE, han har til og med saker som har vært min avdødes søster sitt,,,som betyr mye for meg, men: jeg driter i det nå! Han får bare beholde det! Han har et sted på hyllen hvor han samler øredobbene mine ?! Som trofeèr? Nok er nok, Evig nok, Jeg lot det gå alt for langt og har lært masse! Jeg skal høre på deg, Anita, og IKKE klandre meg selv, for jeg har hele tiden bare gitt kjærlighet. Så FRIHETEN here I come!!!!! Hallleluja! God save us from these monsters!! Hilsen ei som ennå er noe shaky og som vet at han blir å stalke meg. Det har han gjort mange ganger. – så jeg ber til de høyere makter om at han ser en annen vei…at han aldri kontakter meg mer. Når jeg risikovurderer situasjonen nå, er jeg noe usikker men håper at det faktum at han forguder dattera si, er opptatt av fasaden, klamrer seg til alle tingene sine…at han ikke tør oppsøke meg fysisk. (sorry at dette ble noe rotete, det bare rant ut av meg)

  • sweeney
   25. september 2018 at 15:15

   Hei Marie!

   Takk for innblikk i erfaringen din med en som kan være narsopat. Det er litt av en reise du har vært gjennom også. De griser til så mye, ofte det meste når de først får sugd seg fast i oss dessverre. Du er heller ikke alene om å ha gått flere runder med en slik person før du virkelig skjønner at det er lurt å stikke for godt.

   Jeg syns du har vært utrolig modig som har innsett at denne mannen ikke vil deg( eller noen andre) vel og kommet deg vekk. Du har gjort det rette uansett hva slags nagende følelser du måtte ha. Vi blir lurt av både hodet og hjertet av slike bedragere og da gjelds det å lytte ekstra godt til intuisjonen eller magefølelsen. Litt lenger frem i tid, når du har fått bearbeidet dine opplevelser og satt dem på rette plass ( i hans fang), vil du føle deg enda gladere og friere. Å slepe rundt på parasitter er tungt og koster dyrt.

   Når det gjelder din sikkerhet ber jeg deg om å dokumentere alt som skjer fremover. Om han plustelig dukker opp, filmer du ham og om han faktisk stalker deg og truer deg, skal du vurdere sterkt å anmelde. Ikke bryt NK, bare anmeld. Når det går opp for dem at vi faktisk ikke vil ha kontakt med dem, noe de egentlig ikke tåler overhodet, hender det at de girer opp terroren. Det er selvsagt for å skremme på plass eller få en REAKSJON igjen slik at de får lappet sin narsissistiske skade over at gud….unnskyld narsopaten ble avvist.

   Disse liksom-menneskene har som du skjønner av erfaring og med kunnskap, sykelig adferd og den kan være farlig. Derfor skal du ikke ta noen sjanser og om han blir mer intens, tar du affære. Jeg håper også at du har gode mennesker rundt deg som skjønner og støtter deg. Snakk med dem om denne fasen etter et endelige brudd, spesielt om han begynner å kontakte flere i nettverket ditt. Sørg for at noen kan komme til deg raskt eller du til dem om det skulle trengs. OK?

   Jeg er glad for å høre at du ikke klandrer deg selv, for det er faktisk ikke du som lyver og bedrar her, det er han. Disse menneskene har INGEN hemninger og de drar den helt ut så sant de tror de ikke blir tatt. Total avvisning er likevel ikke akseptert og gjør dem rasende, så om han ikke girer opp stalkingen og hoovringen, regn med at han vifter ett nytt offer foran deg for å prøve å gjøre deg sjalu.

   Det utrolige er at de selv er dødsjalu og innbiller seg at vi fortsetter å lengte tilbake til et liv med dem i en sentrifuge til dommedag. Idioter!

   Ta godt vare på deg selv og ros deg selv STORT for at du kom deg unna!

 3. Marie
  28. oktober 2018 at 18:56

  Hei, og tusen takk for svar!
  Nå er det slutten av november og det er fortsatt null kontakt fra min side. Da jeg bodde hos ene dattera mi i byen for ca 10 dager siden, og var ute med søpla, hørte jeg bittesmå knepp i hornet på den digre, sorte bilen hans. Jeg så han i sideblikket, at han vinket, jeg snudde meg bort og gikk inn. Her forleden, da jeg var for å skifte dekk og kjørte ut fra der den andre dattera mi bor, hvor jeg også ofte er, kom han i motsatte kjørefelt, vi begge måtte stoppe i et kryss. Jeg så bort og ned, men oppdaget jo hvordan han vinket stivt og jeg merket hvordan han prøvde å få kontakt. Rett etterpå, på dekkhotellet, bemerket eieren ripingen på sidedøra; mi «hore». Dette gjorde han for noen år side tilbake (da vi ble naboer og jeg måtte flytte pga overvåkingen, kameraer og helvete han laget)
  Vel, det jeg prøver å si, er i forhold til risikovurdering. Han er faktisk mye verre, og klikket i vinter og i vår, oftere og oftere. Han har ingen nære venner, bare noen han bruker…som jeg ikke får treffe. Jeg er blitt rådet til å kontakte lensmannen her, bare sånn at han vet at han «sirkler rundt».
  Jeg har hørt på alle videoer om emnet..for å forstå alle uforståelige nyanser, og alt stemmer. Jeg vet ikke om han aner at det er null-kontakt for ever…det er dette som gjør meg litt urolig, – det faktum at jeg ikke er sikker på reaksjonen når jeg er fullstendig borte fra hans tentakler – æsj! Krysser fingrene for at han finner noen andre 🙂 Nei, huff, skal man ønske andre så vondt? Jeg krysser fingrene for at han glemmer meg.

  Vennlig hilsen ei oppi Nordnorge

  • sweeney
   14. november 2018 at 12:40

   Hei Marie!

   Jeg håper du har klart å opprettholde null kontakt og at denne personen ikke stalker deg mer. Det er likevel sannsynlig at han gjør, spesielt om han ikke har klart å skaffe seg nytt drivstoff som skal overta etter deg. Det er gjerne når de skjønner at de mister deg helt at noen av dem blir verre og intensiverer stalkingen. Du burde absolutt kontakte lensmann og varsle. Jeg råder deg også innstendig til å skaffe deg en liten diktafon du kan ha med deg til alle tider, og eller at du har mobilen klar til opptak/film om du støter på ham eller han lusker rundt der du befinner deg. Alle forsøk han måtte gjøre på å kontakte deg må du forsøke å dokumentere.

   Det er alltid ubehagelig og skremmende når slike mennesker forfølger en og lage styr. Det er heller ikke greit. Husk vi har en anti-stalkinglov i Norge nå. Likeså privatlivets fred med mer om personen skulle bli truende på noe vis. Det beste du likevel gjør uansett er å virke uanfektet og likegyldig. Overse ham helt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *