Hvor kan du få hjelp som utsatt for narsopati?

Et flertall av henvendelser jeg får fra utsatte er om jeg kan hjelpe dem å finne fagfolk med kompetanse på narsopati. Mange trenger ganske enkelt noen å snakke med som tar dem på alvor og tror på deres erfaringer. Utsatte for narsopati blir i høy grad mistrodd av sine omgivelser og nettverk, fordi narsopater har forvrengt virkeligheten til sin fordel. Å ikke bli trodd når du har blitt systematisk utsatt for andres mishandling, overgrep, løgner og manipulering, er et slag under beltestedet og tøft å bære. For mange er det ny traumatisering og en form for virkelighetsforvirring/gaslighting som ikke er tilsiktet, men blir en ny stor belastning.

Om jeg skal si noe generelt om utsatte, er de fleste ensomme og alene i kampen mot narsopatens makt og kontroll. Og de føler seg veldig alene og frustrerte i forhold til å finne støtte og hjelp på vei ut av bakvendtland. Som i forhold til å vikle seg ut av nettet til en narsopat i barnefordelings saker, skillmisser, arbeidsforhold og arveoppgjør.

Fagfolk med kompetanse på dette feltet er det langt i mellom og det gjelder i alle ledd av systemene vi er del av. Om det er psykologer, psykiatere, advokater, dommere, barnevernsansatte, politi med flere, mangler de ofte viktig kunnskap og forståelse for hva stadig flere blir utsatt for av narsopatiske individer. I dag gir jeg derfor noen tips om hvordan du kan finne gode fagfolk og støttespillere, selv om ikke fagpersonen skulle ha kompetanse på akkurat narsopati. Det er håp og det er mulig å finne «de rette» medhjelpere, men du må gjøre en innsats der også.

1 comment for “Hvor kan du få hjelp som utsatt for narsopati?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *