Mitt er mitt og ditt er mitt – narsissister og penger

Alle narsissister er ekstremt opptatt av fasaden om de fremstår som en fattig hippie eller en styrtrik kjendis.Om de er lutfattige eller styrtrike, betyr materielle goder og penger så mye for en narsissist at jeg vil kalle det deres kjærlighetsvaluta.Jo mer de har, får eller tar, desto mer verdifulle og bekreftet vil de føle seg. Å være perfekt, bedre enn andre og bli misunt av flest mulig higer alle narsissister også etter. Samtidig misunner de andre det meste for misunnelsen er deres grunnessens.

Penger og materielle goder er en måte å få makt og kontroll, tråkke ned og undergrave andre på, noe narsissister er fullstendig klar over. Om de har midler selv eller ikke, vil de alltid søke etter å suge mest mulig ut av deg. Dine ressurser og penger er deres og deres penger er også deres. Slik tenker de om det meste, alt er deres, de er berettiget ved sin blotte eksistens alt de ønsker seg i verden.

La meg si deg slik, som regel begynner de i det små med å regelrett stjele av dine verdier. De fjerner navnet ditt fra et regnskap eller et juridisk dokument, så begynner de å stjele, true og utpresse deg. Du vil neppe en gang tro på hvor frekke, freidige, slue og kriminelle de kan være for å nå sine mål. Og du vil knapt tro det når du oppdager hvor langt de har gått for å grafse til seg mest mulig av dine ressurser.

Uten å kny kan de stjele av sine egne barns oppsparte midler eller gaver, tross alt trenger alltid narsissisten det mer. I tillegg forskjellsbehandler de barn, triangulerer dem og sørger for at gullunger føler seg verdsatt og syndebukker verdiløse. Slik får de makt og kontroll, forpester forholdet mellom barn som voksne og kan gurgle i seg drivstoff i prosessen.

Om narsissisten er en lutfattig parasitt som manipulerer deg til å forsørge dem, eller en riking som leker julenisse året rundt for å binde deg til seg i takknemlighetsgjeld, står penger sentralt i deres selvbilde og andre skal alltid betale mesteparten av regningen.

I videoen under snakker jeg mer inngående om narsissister og deres patologiske forhold til penger og materielle goder.

 

 

1 comment for “Mitt er mitt og ditt er mitt – narsissister og penger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *