Ting NARSISSISTER virkelig FRYKTER

Narsissister vil gjerne gi inntrykk av at de er uovervinnelige, supersterke og har masse selvtillit. De vil ikke virke sårbare, de oppfattes som sterke som bauta, basta.

I realiteten har de lav selvtillit og et elendig selvbilde. De trenger konstant validering, beundring eller at folk frykter dem for å føle seg store og sterke. Dessuten er de feige fordi de løper fra sannheten om seg selv hele livet, og på den veien kan de valse ned og ødelegge livet til hvem som helst, også barn – bare for å redde ansikt. For å slippe å ta ansvar for egen adferd og hvordan de behandler andre.
I prosessen med å sikre seg drivstoff som skal opprettholde deres narsissisme, eller det Falske Selvet de har skapt – har de en tendens til å skape frykt i andre. Etter at de eventuelt har idealisert deg som partner, venn eller kollega og de får minste lille mistanke om at du kan gjennomskue dem eller frigjøre deg fra dem, vil de installere frykt i deg og omgivelsene. Du skal frykte hvor du har dem, hva deres neste trekk er, hvordan det vil ramme deg og andre, og føle midt opp i alt at det er du som er problemet. Det er du som får dem til å behandle deg og andre så forferdelig. Slik er det ikke.

Narsissister er livredde for mennesker de ikke klarer å manipulere, som er sterke, autentiske, har empati og som ikke er med på spillet deres. De frykter å bli eksponerte for hvordan de faktisk er, og ikke hvordan de manipulerer og bedrar andre til å tro de er. Kanskje du eksponerer at de er kriminelle, at de er elendige foreldre eller at de terroriserer ektefellen psykisk. Du har bevis, vitner eller dokumentasjon, fakta du kan klaske i bordet hos for eksempel sjefen deres, familie og venner som ikke tror blindt på narsissisten vel og merke.

Og når narsissister føler seg trengt opp i et hjørne og ingen av deres våpen mot deg virker, blir de irrasjonelle og reaktive selv, for de vet hva du kan gjøre mot dem, og det vil sannsynligvis føre til et alvorlig tap av drivstoffkilder. da faller masken og folk vil snu dem ryggen, gå unna dem og aldri stole på dem.

Deres narsissisme kan kollapse om de blir påført en stor nok narsissistisk skade av sannheten. De er livredde for at deres svin på skogen skal åpenbare seg, så de projiserer sin skadelige adferd over på andre, for at de skal bære byrden.
Hva mer er de livredd og hva kan vi gjøre for å frastøte dem?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *