SELVBEVISSTE narsissister – fins de?

I mange år har jeg påstått at narsissister ikke er selvbevisste. De selv-reflekterer ikke, går ikke inn i seg selv eller ser seg i speilet. De spør ikke seg selv om ting de erfarer som negativt eller skadelig kan ha noe med deres egen adferd å gjøre. Det er alltid alle andres skyld.

Kan hende rullegardinen går opp iblant, men de drar den raskt og hardt ned igjen, nettopp ved å gi alle andre skylda for at ting går skeis. Det er aldri dem. De tar ikke ansvar for egne negative handlinger, for da melder de omverden at de ikke er perfekte slik deres falske selv tror de er.

Dette gjelder det store, store flertallet narsissister. Og for å ikke gi utsatte flere falske håp som de fleste av oss ser ut til å ha hatt, har jeg ikke snakket om selvbevisste narsissister i særlig grad. Fins de faktisk? Ja, men de er et forsvinnende lite antall. Jeg finner ingen statistikk eller nevneverdig forskning på hvor mange som er selvbevisste og hvorfor. Bare antagelser om at maks 1 prosent og etter min mening enda færre, kan være selvbevisste. Det vil si at de vet de ikke er som alle andre, og mest sannsynlig skjønner de at de er narsissister eller har en alvorlig personlighetsforstyrrelse. I noen tilfeller har de fått diagnosen.

Høytfungerende narsissister er som regel selvbevisste i en eller annen grad, og de ønsker på ingen måte å bli lik oss. Å være spesiell og stikke seg ut og selvsagt være overlegen oss andre i deres tankeverden, betyr alt og bekrefter deres grandiose illusjoner om seg selv.
Kan en ubevisst narsissist bli selvbevisst? I fall hvordan og kan de bli kvitt narsissismen? Tror jeg på at de faktisk endrer seg?

I dag skal jeg snakke litt rundt flere narsissister jeg kjenner til som er selvbevisste og om hva de mener om full helbredelse med mer.

Sam Vaknin: https://www.youtube.com/@samvaknin
HG TUDOR: https://www.youtube.com/@hgtudor-theultra
Lee Hammock: https://www.youtube.com/@MentalHealness
Steven aka The Batwolf: https://www.youtube.com/@The_Bat_Wolf/videos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *