1M. Når BESTISEN/KOMPISEN er en narsissist

NY PODCAST for abonnenter/Medlemmer i Spotify/Youtube

Du kan ha venner som er narsissister i mange år før du oppdager deres sanne jeg. Til og med bestisen kan være en narsissist uten at du har skjønt det, selv om de kan ha vist sider av seg du har stusset ved.

Har du hatt en venn siden barndommen, ungdommen eller tidlig i livet, er det som regel vanskeligere å avsløre deres narsissisme, fordi den utvikler seg og blir verre over tid. Noe spesielt må som regel skje, som at du gifter deg og du får mye oppmerksomhet, du har et dødsfall i familien og trenger støtte og trøst, eller at du har suksess i jobben og er jublende glad, før de viser sider av seg du ikke lenger klarer å overse eller rasjonalisere.

Som med alle andre nære relasjoner med en narsissist, kan de kreve mye og gi lite og dra veksler på deg som føles slitsomt i lengden. Og i likhet med absolutt alle andre relasjoner de har, er mennesker kun objekter og transaksjoner for dem. Kjærligheten er dessverre enveis.

Så hvordan oppdager du om du har en narsissistisk venn? Kan du fortsette vennskapet eller bør du gå unna? Kan det ha konsekvenser å avslutte et vennskap med en narsissist?

Dr. Ramani: https://www.youtube.com/@DoctorRamani

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *