OFRENE til N/P OG ting folk sier til og FORLANGER av dem

I dag blir det en del å pakke ut og flere tema i ett. Jeg samstemmer også med klinisk psykolog Dr. Ramani som tar opp flere tema jeg har vært opptatt av i mange år i sin nye bok, «It`s not you» – «Det er ikke deg». Den er så vidt kommet ut, så dette blir velfortjent reklame for henne også.

Det første vi begge spør om er, hva med narsissistens ofre? Hvorfor forskes det ikke på skader de blir utsatt for gjennom narsissistisk mishandling? Hvorfor fokuserer alle på narsissisten eller overgriper/mishandler? Dr. Ramani finner heller ikke nevneverdig forskning på narsissisters ofre eller litteratur om livene deres under og etter slike relasjoner. Jeg forsøker å forklare hvorfor det er slik.

Tilgivelse er jeg også innom. Et kontroversielt tema viser det seg. Til min overraskelse har Dr. Ramani tatt for seg dette i boken og i Youtube, og det må ha kostet henne, for jeg vet av erfaring hvordan jeg har fått til dels VOLDSOMME reaksjoner bare av å spørre om «Må du tilgi dem?»

Samfunnet mener det er deres business om du tilgir et annet mennesker eller ikke. Det er en privatsak, ikke noe alle andre skal presse deg til eller dømme deg for.

Er du et forferdelig menneske, ja verre enn narsissisten om du ikke tilgir dem? NEI, du er ikke forferdelig og jeg er dønn lei av denne forvrengningen av realiteten. Det er ikke DU som har mishandlet narsissisten. Det er ikke DU som har stjålet år av deres liv på falske premisser. Det er ikke DU som har svertet dem her fra til evigheten, vendt barna mot dem med løgner, sørget for at de mister jobben, omdømmet, helsa og flokken sin, det er motsatt.

Så hva er KOSTNADENE narsissisters ofre må betale for å ha dem i livet? Hva har ofrene deres tapt som følge av å ha tilgitt og tilgitt, gitt dem nye sjanser, trodd på deres løgner, ønsket dem det beste og vært glad i dem til tross for mishandling? Det er et regnestykke jeg aldri ser noen snakke om og likevel krever samfunnet at du tilgir, ellers er du et nedrig menneske.

Ingen krever at narsissister skal tilgi noe som helst, det er bare synd på dem fordi de hadde en forferdelig oppvekst. Aldri har jeg sett at narsissister tilgir sine overgripere og mishandlere fra oppveksten eller påståtte grusomme eks-partnere de har hatt. Nei, istedenfor hevner de seg på «hele verden» og spesielt de som faktisk vil dem vel og er glad i dem. Likevel er de utsatte de smålige, slemme og onde som eventuelt ikke tilgir en narsissist som har rasert deres liv.

Så forskrudd er vår tankegang når det gjelder å skjerme og bry seg mer om en uhelbredelig kriminell, en barneovergriper eller en narsissists rettigheter, at det tjener dem på bekostning av alle OFRENE de skaper på sin livsvei. Dette utdyper jeg mer i dagens podcast sammen med tanker rundt håp og selvbevisste narsissister som jeg skal snakke mer inngående om senere.

Underlag: Dr. Ramani:
Om tilgivelse: https://www.youtube.com/watch?v=7MqqsfYaruo
Its not you: https://www.youtube.com/watch?v=i55PR3DiqsY
Kjøp boken: https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/its-not-you-9780593492628

Frilanser kanalen: «Må du tilgi dem?» (2018) https://youtu.be/hxCm0sulx3c

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *