Bryt TRAUMEBÅND – ulike metoder og HJELPEMIDLER

Å bryte et traumebånd kan være veldig utfordrende og tidkrevende, men det er mulig å gjøre det med riktig støtte og tilnærming. Du kan også klare det alene om det er eneste alternativ du har. Uansett om du går veien alene eller sammen med noen her og nå, er det hjelp å få. Det er metoder du kan forsøke for å bryte traumebåndet du har til en narsissist eller psykopat, som vil få deg mange steg videre.

Det er en stor jobb som krever tålmodighet, MOT, som krever at du er snill med deg selv og slutter å dømme deg selv. Det krever at du lærer en rekke ting kanskje for første gang som å sette sunne grenser, sette deg selv først slik at du kan frigjøre deg fra usunne og skadelige relasjoner og bruke positiv selvsnakk fremfor det motsatte. Du må lære å skape et liv på DINE premisser og fylle det med mennesker som vil deg godt og fortjener tilliten din.

De fleste må bane vei gjennom et hav av motstridende og smertefulle følelser, tvil, sorg, mistillit og vantro før traumebåndet er brutt -for godt. Jo lenger du har vært i et forhold med en narsopat, desto lenger tid tar det som regel å hele livet og bygge et nytt på egne premisser. Ikke mist motet, ikke gi opp, det fins støtte og andre som skjønner og kan gå litt av veien sammen med deg. Og vit at når du står opp i det verste helvete du har følt etter relasjonen er over, er det som regel like før du virkelig bryter traumebåndet. Det blir ofte verre før det blir bedre, det blir mørkere før det lysner.

I dag kommer jeg med noen forslag til metoder du kan forsøke for å begynne å bryte traumebånd du måtte ha til andre. Selvhjelp rett og slett. Jeg har ingen fasit, men noen tips om hva som kanskje kan hjelpe deg i mørket du vandrer i uten kart og kompass. Vi blir flere og flere som dukker opp på stien med et lys på veien videre om du oppsøker oss.

For du ER ikke alene selv om det føles slik.

Vennligst del podcast og annen kunnskap som kan hjelpe flere.

YOUTUBE
SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *