Hvorfor er det så vanskelig å bryte helt med N/P? TRAUMEBÅND

Traumatisk binding eller traumebånd er noe av det verste N/P skaper i relasjonen til oss for å fange oss i deres giftige nett og holde oss der. Jo lenger du er i et nært forhold med dem, desto sterkere blir gjerne det emosjonelle båndet mellom dere, noe de vet å utnytte til fulle.

Gjennom en syklus av idealisering, devaluering og mishandling som gjentar seg på ulike måter, skapes et usunt og destruktivt emosjonelt bånd mellom dere, slik at de får makt og kontroll over deg.

Et traumebånd oppstår når du blir mishandlet på ulike måter og kjørt så lenge gjennom en berg og dalbane av usikkerhet og følelsesmessige påkjenninger med noen oppturer, at en slags avhengighet oppstår. Du lever i et evig håp om at mishandleren skal bli snill og grei igjen, mens de i virkeligheten trener deg opp til å tåle mer og mer mishandling og ta til takke med smuler av «godhet». En form for Stockholmsyndrom oppstår der du forsvarer den/de som mishandler deg eller utsetter deg for fare. Selv når du innser at de ikke er bra for deg og at du ville få det bedre uten dem, lever du i et falskt håp de har nøret oppunder. Et traumebånd er ofte vanskelig å bryte fordi vi tror mer på det narsissisten sier og deres falske løfter og løgner, enn å se på hva de i realiteten gjør mot oss, samtidig som vi rasjonaliserer bort deres jævlige adferd fordi vi ikke klarer å tro de virkelig vil oss så vondt. Det vil de!

Det tar tid, mot og utholdenhet å bryte et traumebånd og det krever at du går null kontakt ( eller LK) med N/P og deres nettverk, for å få helt nødvendig distanse til dem. For at du skal få et pusterom og mulighet til å samle krefter og få oversikten igjen. Hjertet ditt kan likevel rope at du må finne tilbake til relasjonen selv om det skader deg. For «tankeviruset» de har «smittet» deg med forteller deg at du tar feil og de har rett.

Hvordan kan du bryte et traumebånd? I neste podcast går jeg gjennom metoder og hjelp for å bryte et traumebånd og frigjøre deg fra N/P individer og andre som ikke vil deg godt.

Vennligst del podcast og annen kunnskap som kan hjelpe flere.

YOUTUBE

SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *