TEGN PÅ NARSISSISTISK MISHANDLING – NAS

I dag skal vi se litt på kjennetegn på at du kan være utsatt for psykisk og mental mishandling. Hvordan kan du oppdage adferd og oppførsel du selv har rundt mennesker som kan være narsissister eller psykopater, som forteller at du blir mishandlet? Psykisk mishandling først og fremst fordi det kan være så vanskelig å oppdage og fordi narsopater først og fremst angriper sinnet ditt.

Uansett, skal jeg forsøke å synliggjøre noen typiske tegn på at du blir psykisk mishandlet av en partner, eller familiemedlem eller flere. Ikke minst i forhold til NAS – narcissistic abuse syndrom eller narsissistisk mishandlings syndrom.

Vi skal gå nærmere inn på 10 kjennetegn på hvordan du reagerer med å tvile på deg selv, gi deg selv skylda for alt vondt som skjer i en narsopatisk relasjon, og hvordan du fysisk og psykisk kan reagere på at du blir mishandlet.

1. Fra idealisering til devaluering – når du har fått «tankeviruset» narsopater programmerer deg med som spinner uavlatelig i hodet. Din indre stemme for forteller deg at du er problemet, du er blitt galt og du har skylda for alt for går galt.

2. Du går på tå hev rundt narsopaten, for å tilpasse deg deres uberegnelige humør og unngå å trigge dem. Et grunnleggende symptom på traume.

3.Du oppdager at du er utsatt for en svertekampanje.

4. Du føler deg både isolert og sårbar og at få eller ingen tror deg eller vil høre din side av saken. Slik blir du ekstra sårbar for Nilfisking tilbake i nettet til mishandlere.

5. Du har fått mistillit til mennesker og deres intensjoner.

6. Du selv-saboterer og er selvdestruktiv og kan ha suicidale tanker.

7. Du har uforklarlige fysiske symptomer, som appetittløshet, overspising, angst, utmattelse og kroppssmerter.

8. Du klarer ikke å sette sunne grenser.

9. Du tviler på din egen identitet.

10. Du sliter med å ta avgjørelser. Nettopp fordi det er for få fagfolk med kompetanse på alvorlige personlighetsforstyrrelser, er det viktig at vi kan teste oss selv og finne ut om vi kan være utsatt for mishandling.

Og det skal sies her også, at ikke all mishandling betyr at det er en narsopat i bildet, men det er likevel uakseptabelt.

Da jeg har tatt for meg NAS tidligere, vedlegger jeg lenke til podcasten under, om du er interessert i å lære mer om hva det innebærer og lære noen kjennetegn til.

RELARTERT PODCAST: Nr. 97. Narsissistisk mishandlings-syndrom – NAS https://youtu.be/i27EBmOaSJ8

Youtube

SPOTIFY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *