Kjære Offer – slik ser jeg deg – brev fra en narsissist

Narsissister jakter på spesielle typer mennesker. Mennesker med empati, samvittighet og kjærlighetsevne, egenskaper de selv mangler og forakter. Under jakten på et offer, analyserer de deg som menneske og finner ut om du er et prospekt de vil investere i på en eller annen måte. Kanskje du er riktig uheldig og de higer etter deg som neste primærkilde, som regel en intim, romantisk partner de får mest drivstoff/narsissistisk forsyning av. For det er absolutt ingen ære i å bli et utvalgt offer for en narsissist.

Narsissisten HG. Tudor skriver et brev til et Offer, og med klar og tydelig røst maler han et bilde av hvordan narsissister ser på oss, hva som motiverer dem og hvordan de narrer oss inn i deres bedrag og luftslott. Han sammenligner ekte kjærlighet med den falske han selv overøser nye offer med. Det er tankevekkende.

Hvordan kunne vi likevel la oss lure? Har narsissistiske individer skapt et falskt bilde av hva kjærlighet er og indoktrinert oss gjennom historien? Tudor kaller seg selv, kjærlighetssvindleren og påstår at hans art, narsissistene før ham har brøytet vei for de som kommer etter. Han bare forsyner seg av deres materiale og kunnskap og anvender det på best mulig måte for å fange offer. Offer de ser på som objekter, ting som skal yte og gi uavlatelig til dem, verken mer eller mindre.

Selv om Tudor er blant de verste av sin sort, og virker selvsikker og uovervinnelig, skal vi ha det klart for oss at narsissister er verken selvsikre eller uovervinnelige. Det er noe de innbiller seg selv og omverden, for å verne om deres unevnelige ekte Selv. Selvet de fengslet i sitt indre en eller annen gang i deres historie og erstattet med et falskt Selv. Og siden har det meste de har gjort vært falskt, uekte, etterligninger og illusjoner.

La oss lære dem enda mer å kjenne, slik at trumfkortet de arrogant vifter foran oss blir nullet ut. Det er mulig.

Youtube: https://youtu.be/_Y05Z2gZqWU

1 comment for “Kjære Offer – slik ser jeg deg – brev fra en narsissist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *