Når tilretteleggere diskrediterer dine erfaringer med N/P

De fleste utsatte har vært bort i en tilrettelegger (enabler) eller flere på deres vei ut av bakvendtland. I mange tilfeller er disse menneskene flygende aper og medløpere og er klar over at de skjermer en person eller flere som skader og gjør andre urett. På et eller annet vis tjener de på og velger å stå ved narsissisten/psykopaten likevel. Kanskje du ikke har bruk for mennesker som velger å være lojale mot en narsopat?

I andre tilfeller har ikke en tilrettelegger kjennskap til narsopatens mørke, destruktive side. Fordi narsopater skjuler sitt sanne jeg for folk flest, og spesielt folk som ikke er viktige drivstoffkilder. Når du har mannet deg opp og betror deg til en person du har tillit til om dine negative erfaringer med en narsissist/psykopat og de svarer, ja men han/hun har bare vært hyggelig mot meg, avskjærer de videre betroelser og diskrediterer samtidig dine erfaringer. På sett og vis gaslighter/virkelighetsforvirrer de deg også. Vi har likevel alle hørt om den kjekke og greie personen som levde i verdens lykkeligste familie. Familien med den perfekte fasaden, det perfekte ekteskapet, deres kritthvite smil på arrangerte bilder de stadig delte i sosiale medier. Plutselig en dag blir ektefellen og barna brutalt myrdet mens den andre ektefellen er på forretningsreise. Alle er sjokkerte, ikke minst den overlevende som spiller sørgende og fortvilet. Til det virkelige sjokket kommer for en dag og ryster de fleste, for det viser seg at den overlevende myrdet alle sammen selv, og hadde allerede et nytt forhold på gang. Mange vil nekte å tro at den snille, reale. hjelpsomme personen som samvittighetsløst og brutalt henrettet familien sin, kan være samme person, men det er det. Kognitiv dissonans.

De fleste utsatte for vold, overgrep og mishandling skammer seg over at de har blitt utsatt for dette, og det koster å betro seg om det til andre, ikke minst fordi det er smertefullt å snakke om. Der for snakker jeg mer inngående om dette igjen, om hvordan det virker inn på den utsatte og hvordan du som kanskje har en helt annen erfaring med en mulig narsopat, kan møte en utsatt på en annen måte. En måte som åpner for dialog, for betroelser og kanskje mer kunnskap og forståelse for narsopati og hva det egentlig innebærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *