Beskyttelse mot N/P far eller mor

Er det mulig å beskytte ungene sine helt mot skadelig og negativ påvirkning fra en narsopatisk forelder? Jeg vil si nei, fullstendig beskyttelse klarer ingen med mindre barna er null kontakt med vedkommende fra tidlig barndom. Likevel kan vi bidra til at barn lærer sunne grenser, selvrespekt og at voksnes følelsesliv ikke er deres ansvar, ei heller voksnes negative adferd. Ved å selv være informert, ha kunnskap og forstå hvordan narsopater tenker, handler, føler og prioriterer, kan vi hjelpe våre barn til samme kunnskap på veien. Vi kan absolutt hjelpe dem til å få minst mulig skade og mén ved å selv være et levende eksempel på en sunnere og mer balansert voksenperson enn narsopaten.

Det er likevel få fasitsvar og enda for lite allmennkunnskap om hvordan man best kan hjelpe og støtte barna sine gjennom en oppvekst med en narsopatiske mor eller far. Vi må bruke sunn fornuft, skjønn og kjenne våre egne barn godt. Personlig syns jeg det er viktig å oppsøke fagkunnskap og gjerne fagpersoner som kan bidra underveis, om de har kompetanse på feltet. Det er veldig tøft å stå i dette ansvaret alene eller med minimal forståelse fra nettverket. Spesielt mens du samtidig vikler deg selv ut av det psykologiske fangenskapet til en narsopat eller flere.

Noen vil velge å fortelle sannheten om narsopaten til barna når de er modne nok, andre mener tenåringer og voksne barn skal finne ut av det selv. Vi må uansett ha i bakhodet at narsissister og psykopater som foreldre, vil ALLTID direkte eller indirekte forsøke å sverte deg som menneske og forelder overfor ungene. Foreldrefiendtlighet er normalen til en narsopat. De ønsker i høyeste grad at barn skal hate deg, snu ryggen til deg og behandle deg nedrig. Større hevn mot deg kan de knapt få og dessverre lykkes de iblant. Ingen av oss har garanti for at barna våre ikke utvikler seg til en narsopat, men vi kan gjøre maksimalt for å hindre det ved gi barna våre kunnskap, ærlighet og ekte valgmuligheter. Og du må huske at mange av oss ikke hadde noe som helst kunnskap om narsopater, ikke mennesker rundt oss heller, likevel så vi gjennom bedragene til slutt og fikk kunnskapen som reddet oss ut av bakvendtland. Du kan gi barna dine en reell mulighet til å gjøre bedre valg, tidligere i livet.

I dag går jeg gjennom 10-11 punkter som kan hjelpe deg å navigere barn gjennom den farlige psykologiske jungelen narsopater lurer barn inn i.

Tiden er inne for at vi alle bruker vår stemme og deler kunnskap!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DONASJONER.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *