Hva gjør du etter en svertekampanje?

Oftere enn ikke, opplever utsatte for narsissister og psykopater at de blir svertet etter forholdet er over. Spesielt gjelder dette romantiske forhold, men narsopater sverter kolleger, familiemedlemmer, naboer og venner om de er ute etter å kneble eller knuse deg. I verste fall, klarer en narsopat via en svertekampanje, å få hele nettverket ditt til å snu ryggen til deg. Selv mennesker du kan ha kjent hele livet og som burde vite bedre, kan plutselig tro på naropatens løgner om deg.

For de som opplever at deler eller hele deres nettverk snur dem ryggen, får det alvorlige følger. Å bli fordømt og miste flokken sin på falsk grunnlag, å bli ekskludert og isolert fra de du stolte på, er svært vanskelig å forstå og takle. For mange er det traumatiserende og skader livet deres varig. Ikke minst fordi de som opplever dette blir tvunget til å sette sammen livet på nytt, ganske så alene. Kan det likevel være noe positivt med denne ekstreme situasjonen?

Hvordan kan gode mennesker som kjenner deg, svikte deg på denne måten? Hvordan klarer narsopaten å få med seg folk mot deg? Kan du klare å vinne tilbake noen av de du har mistet? Hva må i så fall til?

Dette er noen av spørsmålene jeg prøver å besvare i dagens podcast. Og jeg bruker en av mine favoritt-psykologer Dr. Ramani som underlag. Hun kommer med tips om hvordan du kanskje kan redde noen forhold narsopaten har griset til gjennom en svertekampanje mot deg. Og som vanlig deler jeg mitt eget ståsted i forhold til dette tema.

Her finner du Dr. Ramanis yt-kanal https://www.youtube.com/user/DoctorRamanDurvasula

Husk å dele denne podcastene eller andre slik at flere kan få kunnskap! Takk!

3 comments for “Hva gjør du etter en svertekampanje?

 1. 25. februar 2020 at 14:34

  Hei ;))
  Jeg har ikke opplevd sverte kampanje på nær hold, men ingjen av nære venner til P likte meg ikke fra frøste stund, spesielt kvinelig venner , demsis ektefeller, dem blei egentlig hygelig mot meg, men ikke dammer. Jeg har lest et styke på fb gruppe som er tsjekkisk om narsisister, og hvordan skal man forstå dem og støtte dem, og se små barn i dem, jeg kunne ikke tru på hva har jeg lest, jeg har skrevet kommentar under at dette kan ikke bli ment på alvår at vi som skal omgås med dem, at vi må ha forstålse for dem, han skriver at det er nesten synt på dem.
  Jeg følte at det kuker inny meg faktisk, og ikke hadde krefter å komentere det mer.

  Men jeg må skrive dette… jeg fikk imail av P i dag, han skriver at han kommer hjemm i mars, og at han skal til meg med en gang

 2. Anonym
  29. februar 2020 at 15:05

  Hei!
  Jeg er uenig i at man skal prøve å få tilbake de kontaktene man hadde før svertekampanjen. Da må i tilfelle de som snudde ryggen til deg ta kontakt. Hvis vennene eller noen i familien ikke vil ha noe med deg å gjøre, så blir det deres problem. Den påkjenningen man har vært igjennom når svertekampanjen stod på setter sine arr. Man må gjennom en sorgprosess. Og i denne tiden må man få både hendelser og personer på avstand. Dette kan ta tid, så derfor er det viktig å være tålmodig.

  • sweeney
   29. februar 2020 at 15:44

   Hei Anonym!

   Personlig er jeg helt enig med deg, og sier nettopp det i podcasten. Det er utenkelig for meg å åpne døra igjen til mennesker som har sveket meg absolutt hele livet feks. De har tatt valg også. Men Dr. Ramani som jeg referer til, gir råd om hva man kan gjøre for å kanskje få noen tilbake om det er det man ønsker. Vi er ulike, så jeg syns det er viktig å gi alternativer til de som velger noe annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *