Stillheten & tomrommet etterpå

Etter at et forhold med en narsopat er over og du er kommet godt ut av kaninhullet og føler deg ganske trygg, opplever mange at livet føles tomt og øredøvende stille. Dette er ofte en kritisk fase i prosessen med å ta tilbake makten over ditt eget liv. Hjernen din skjønner ikke enda at du ikke trenger å være i konstant beredskap og dette kan skape rastløshet og uro hos noen.

I denne fasen begynner mange for alvor å kjenne på hvor rasert livet deres ble grunnet narsopaten. De føler på hvor mange andre forhold også gikk i stykker og hvor sveket de ble av mennesker de verdsatte og trodde verdsatte dem. Nå kommer sorgen over tapte forhold, også med narsopaten som bedro deg med en falsk versjon av seg selv.

I denne fasen kan mange begynne å lengte tilbake og se på fortiden gjennom rosa briller. Kanskje ting ikke var så ille, kanskje du overreagerte, dessuten hadde narsopaten gode sider og dere hadde mange fine stunder også. Du mimrer over minner, som er helt naturlig etter at ett, eller flere viktige forhold har tatt slutt. Kanskje det er deg det er noe galt med likevel, tenker du og skammer deg samtidig over at du kunne la deg lure slik. Skammen holder mange fastlåst i vonde følelser alt for lenge og bidrar til at utsatte tier om sine erfaringer. Du trenger ikke å skamme deg.

Selv om du nå er i trygghet og har gått null kontakt (NK) forhåpentligvis for alltid, opplever mange et skred av vonde følelser og tvil. All energien du måtte bruke på narsopaten, kan du nå bruke på deg selv eller andre gode mennesker i livet ditt. På mange måter må du begynne på nytt igjen, restarte og lære å fordele energien og fokuset ditt på helt andre ting, enn å beregne humøret til en narsissist eller psykopat. Du trenger ikke å gå på tå hev, veie dine ord på gullvekt eller frykte straff for noe narsopaten reagerer på som du egentlig ikke skjønner. Nå kan du bruke all den frigjorte energien på noe helt annet. Som dine drømmer og ønsker du måtte legge på is eller nedprioritere grunnet narsopaten. Ting de saboterte, hindret deg i eller ødela, kan du plukke opp igjen, eller du kan rett og slett gjøre noe helt nytt.

I denne fasen er det viktig å se fremover og ikke sitte fast i fortiden. Tillat deg å sørge over det som er tapt, og samtidig begynne å bygge et nytt liv på dine premisser med gode mennesker som vil deg godt. Du føler deg kanskje ensom, alene og ukjent i ditt nye liv, men husk at det er mange som har erfart det samme som deg. De er kanskje ikke rundt deg i dagliglivet, men de eksisterer ganske lett tilgjengelig på nett. Du er på et veldig godt sted, selv om tilværelsen fortsatt kan gjøre vondt og være forvirrende og ubehagelig. Du er fortsatt sårbar og sikkert sliten, men du er også ufattelig sterk. Dette snakker jeg mer om i dagens podcast.

Husk å dele denne podcasten eller andre slik at flere kan få kunnskap! Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *