Det blir verre før det blir bedre (2)

I dag fortsetter jeg der jeg slapp i forrige podcast, men går litt dypere inn i hva som skjer når DU forlater et narsopatisk forhold. Det som nesten alltid skjer er at narsopaten sørger for at du blir mistrodd og de skal fremstå som et offer. Mens de leker offeret, sverter de deg, stalker deg, spionerer på deg og sender aper for å plage deg. Eller hoovrer deg tilbake slik at de kan late som om de bryr seg om deg en stund til, for så å sparke til deg enda hardere når du ligger nede. Hva slags stakkarslige kryp er dette?

Det de aller fleste narsopater likevel gjør mot ofre de har mistet kontroll over, er å spre frykt. Du skal frykte hva de kan finne på, hva de kan si om deg, hva de kan gjøre mot deg, som at de deler hemmeligheter du har betrodd dem, eller at de lokker barna dine fra deg. Det er et utall av ting de kan spille på alt ettersom hvor godt de kjenner deg og dine svakheter. Hva du er mest redd for vet som regel narsopatene mye om den dagen du finner motet til å gå og snu dem ryggen. Og de bruker det mot deg for alt det er verdt, for å redde sitt eget skinn og sette deg i et dårlig lys.

I dag appellerer jeg til logikken og fornuften i dere som er utsatte. Som regel er det èn narsopat du kjemper mot i deres usynlige krig mot deg. De kan ha en flokk flygende aper og medløpere rundt seg som støtter opp om og er «soldater» for dem, men narsopatene er i mindretall. Likevel danner de en «hær» mot deg for å ta deg. Tenk det, en flokk mot et mindretall, gjerne ett eneste menneske – deg. Hvor feige er de ikke? Hva slags alfahann eller alfahunn er de som må verve «soldater» til å skremme ett menneske – til taushet? Hva slags «guder» og «hærførere» og «sektledere» er de som må bruke skitne triks, løgner og trusler for å «vinne»? Veldig, veldig svake og stusselige.

Som regel er det ikke fysiske våpen de truer oss med heller, de bruker ord. De spiller på vår skamfølelse, samvittighet og moral, noe de selv mangler. Likevel frykter vi dem. Og apene deres frykter dem ofte også. Så hvorfor går vi ikke sammen og tar tilbake makten vår?

Her finner du del 1 av denne lille serien.

12 comments for “Det blir verre før det blir bedre (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *