Det blir verre før det blir bedre (2)

I dag fortsetter jeg der jeg slapp i forrige podcast, men går litt dypere inn i hva som skjer når DU forlater et narsopatisk forhold. Det som nesten alltid skjer er at narsopaten sørger for at du blir mistrodd og de skal fremstå som et offer. Mens de leker offeret, sverter de deg, stalker deg, spionerer på deg og sender aper for å plage deg. Eller hoovrer deg tilbake slik at de kan late som om de bryr seg om deg en stund til, for så å sparke til deg enda hardere når du ligger nede. Hva slags stakkarslige kryp er dette?

Det de aller fleste narsopater likevel gjør mot ofre de har mistet kontroll over, er å spre frykt. Du skal frykte hva de kan finne på, hva de kan si om deg, hva de kan gjøre mot deg, som at de deler hemmeligheter du har betrodd dem, eller at de lokker barna dine fra deg. Det er et utall av ting de kan spille på alt ettersom hvor godt de kjenner deg og dine svakheter. Hva du er mest redd for vet som regel narsopatene mye om den dagen du finner motet til å gå og snu dem ryggen. Og de bruker det mot deg for alt det er verdt, for å redde sitt eget skinn og sette deg i et dårlig lys.

I dag appellerer jeg til logikken og fornuften i dere som er utsatte. Som regel er det èn narsopat du kjemper mot i deres usynlige krig mot deg. De kan ha en flokk flygende aper og medløpere rundt seg som støtter opp om og er «soldater» for dem, men narsopatene er i mindretall. Likevel danner de en «hær» mot deg for å ta deg. Tenk det, en flokk mot et mindretall, gjerne ett eneste menneske – deg. Hvor feige er de ikke? Hva slags alfahann eller alfahunn er de som må verve «soldater» til å skremme ett menneske – til taushet? Hva slags «guder» og «hærførere» og «sektledere» er de som må bruke skitne triks, løgner og trusler for å «vinne»? Veldig, veldig svake og stusselige.

Som regel er det ikke fysiske våpen de truer oss med heller, de bruker ord. De spiller på vår skamfølelse, samvittighet og moral, noe de selv mangler. Likevel frykter vi dem. Og apene deres frykter dem ofte også. Så hvorfor går vi ikke sammen og tar tilbake makten vår?

Her finner du del 1 av denne lille serien.

10 comments for “Det blir verre før det blir bedre (2)

 1. 16. februar 2020 at 00:49

  Hei :)) veldig bra video:)
  Men jeg er litt usikkert nå. Jeg har vært samme med en P i fire år. Jeg har gjørt slut med han i 21.3. 2019. Og siden det så er jeg fortsat ikke kvitt han. Han ringte da 2 eller 3 ganger om dagen, telefon er blokert men man kan se på enkelte typet telefoner at blokert numer ringte. Så han ringte, han stolket meg hele sommer, jeg har byttet tlf.nr. og da bruker han imail, han har nå 3 forksjelig imail, plus at han er i utelande siden november og kommer tilbake i april mai, jeg har lest at psykopater glemmer hvis dem er geografisk langt unna primær objekt, men dette stemmer ikke kanskje, jeg får regelmesig imail , det går sirka 12 til 14 dager melomm. Men nå skrevet han ganske ofte, kanskje han skal hjemm tideligere?? Viet ikke. Så blokerte jeg flere fb konto hans og flere mesenger. Han er litt skumelt, er dette normalt??

 2. sweeney
  17. februar 2020 at 15:43

  Hei Judita!

  Om din eks er en narsissit eller psykopat, er dette helt vanlig adferd hos dem. Det beste du gjør er å ta vare på alle hans forsøk på å kontakte deg = dokumentasjon som kopier av mail, sms osv. Også dine der du eventuelt har bedt ham la deg være i fred.

  Din jobb er å ikke svare ham overhodet og for din egen del gå null kontakt som betyr at du fjerner ham fra livet ditt på alle måter der det er mulig. Du har begynt med dette og det er veldig bra! 🙂

  Denne type adferd er skremmende, men det er ofte det disse ønsker. Å skremme oss, frykt er noe de øser ut i overflod, kjærlighet har de ikke for noen.

  Om du frykter hva han kan finne på mot deg, er det lurt å anmelde ham og be om besøksforbud. Så lenge han er i utlandet, vil neppe politiet gjøre stort, men det er viktig å ha dette i systemet.

  Jeg har aldri hørt at psykopater glemmer ved geografisk avstand, men de er som regel ikke veldig opptatt av fortid eller fremtid. Og ja, ofte gjelder nok ut av øye ut av sinn, men denne mannen prøver å hoovre deg tilbake og det er et dårlig tegn.

  Ikke gi lyd fra deg. dokumenter alt og ta opp lyd/film om han skulle klare å ringe deg eller stå på døren din. Du trenger ikke å slippe denne personen tilbake i livet ditt. Gratulerer til deg som gjørde det slutt!

  • 17. februar 2020 at 21:17

   Mange takk for svar 😊 Han prøver å dra meg tilbake nesten 1 år nå, han er blokert på det meste, jeg har nyt tlf.nr. hemlig så klart, men før jeg gjøre dette så ringte han 2 til 3 ganger om dagen. Han var blokert på telefon og, men på min ( samsung) kan man se at blokert numer ringer. Jeg har bet han flere ganger om at han skal la meg være, jeg har sakt til han at jeg viet at det er noe galt med han, og at jeg vil ikke ha noe med han å gjøre. Nå får jeg imail nesten hver 4 dag, før det så gikk cirka 14 dager imellom, jeg mener at han kommer snart hjemm igjen siden at han er så intens nå, vanskelig å si. Men jeg svarer ikke, han får ikke svar, men at jeg er skremt og ikke klarer å tenke på noe annet, det er jeg. Jeg prøvde politie og 3 ganger, ikke noe hjelp å få, han er ikke voldelig sier dem og at han skriver bare kjærlige sms. Men han er stalker, han observerte meg med kikkert:) og har vært på terasse mit mange ganger, han har obsøkt sønn min og, og svoger min, han har kommet med trusler, men det var bare meg som hørte det. Også hadde jeg masse roser på terasse, han festet dem med teip på vindua og skrevet masse piss på hele terasse døra. Så jeg forventer at dette kommer til å gjenta seg. Hva synes du om å advare hun som er kanskje samme med han? Eller vise henne imailer? Vi er sikkert flere, eller skal jeg la være å advare henne??

   • 18. februar 2020 at 05:25

    Jeg må skrive en ting, han er i asia nå siden 1.11.2019. Det vil si at det er paradis for han, sexturist. Jeg leste at dem glemmer hvis dem er opptatt med andre objekter, det var egentlig det jeg tenkte når han reiste at jeg får pusterom i 6 mnd, men det stemmer ikke det heller, han ga seg ikke, hva slags individe er han, ekstra farlig?

    • sweeney
     18. februar 2020 at 13:56

     Hei igjen!

     Alle narsopater kan være farlige, fordi de saboterer livet ditt. Jeg tenker han prøver å holde deg varm nettopp fordi han kommer tilbake og trenger drivstoff da. Han får sikkert dekket sine behov der han er nå, men han skal jo ikke være der evig. Regn også med at han har flere i Norge han forsøker å holde varm. Lukk døra, snakk og kommuniser aldri med ham. Ikke fortell ham at du ikke vil se ham. Vær helt, helt taus. Han vil prøve seg, til han skjønner han ikke kommer noen vei. Ignorer ham, leve videre, møt en god mann, for de fins.

 3. 19. februar 2020 at 07:39

  Hei og takk for svar 😊 nei han har ikke mere plas i live mit for lenge siden, men jeg har det vond, man får seg en overaskelse når brikkene faler på plass. Jeg har mase mase sprøsmål, men skal ikke plage 😊
  Tusen takk for at det fins slikke som deg 😊
  Gleder meg til neste video 😊

  • 19. februar 2020 at 08:55

   Jeg må stille et sprøsmål til å likevel ☺
   Du har veldig mye kunskap om narsopater og familie.
   Han min ex P og jeg, vi er utelangs opprinelse.
   Han er gift fortsat men hans kone bor i hjemmeland. Det som er interessntt at han har vært hele livet kriminelt og ikke orket å jobbe, dem har to barn sammen, jeg viet at han har vært jævlig, men hvorfor er hun fortsat samme med han? Nå mener jeg at hun orker å ha noe med han å gjøre? Jeg har vært vitne til mange hygelie telefon samtaler med henne, han triangulerte oss, men hun viste ikke om meg ganske lenge, så har han to sønner som er i norge, dem viste om meg, vi hadde daglig kontakt, men dem har hold det hemlig, eller jeg viet ikke, dette er veldig interesant, han snakker veldig mye om mora, jeg mener at mora hans er kanskje det samme, hans søster som er også i norge er en narsisist uten tvil, og hun viet hva han gjør mot kvinner, men hun nyter det. Så viet jeg at dem to liker ikke hver andre.
   Men hvorfor er han gift?? Han blei utru hele livet og nå lever dem separert i 10 år

   • sweeney
    21. februar 2020 at 03:35

    Hei Judita

    Narsopater gjør som de vil, (tror de)og de mener de har rett til å gjøre som de vil, mens deres partnere skal gjøre som narsopaten vil. Narsopatens lover.

    Å være gift med noen er gjerne den plattformen og fasaden de har utad i verden. Spesielt om de har barn. kanskje han sier han jobber i utlandet for å skaffe familien penger. Jeg vet for lite. Det er heller ikke sikkert hans kone skjønner slik som du at han kan være en narsissist e.l og siden hun neppe ser ham mye, tålererer hun det.

    Jeg vet jo ikke hvilket land det er snakk om, men det er ulike holdninger til skilsmisser og ulike muligheter for en skilt kvinne feks i noen land kontra i norge. mest sannsynlikg får hun penger av ham.Hun kan også ha status eller forbindelser i hjemlandet han nyter godt av.

    Noen er i forhold med slike personer i flere tiår, fordi de tror at narsopaten innerst inne er god på bunnen. Og de fleste er hjernevasket i en eller annen grad og gjerne skremt, truet eller kjøpt til å holde seg på plass.

    Du vil ikke tro hvor mye partnere av narsopater kan finne seg i over mange år. Narsopater som er gift og har barn med noen, kan bare forsvinne i månedsvis som intet. da bor de gjerne hos en annen person som ikke vet de allerede er gift. Som intet kommer de tilbake og anklager ektefellen for at de fikk dem til å dra og de måtte dra for å orke å leve. Ofte har de flere forhold gående samtidig og kan ha flere familier samtidig som oftest ikke vet om hverandre. Utroskap hele livet er vanlig, selv om ikke absolutt alle er det.

    Bare noen eksempler på hva de kan finne på, bare fordi de kan. Det gir dem følelsen av makt og kontroll og de får massiv narsisstisk forsyning.

    Tusen takk for donasjon også! Det var ikke nødvendig, men veldig omtenksomt! 🙂

    • 21. februar 2020 at 15:56

     Takk for svar 😊 jeg trur at hun viet hvem han er, hun er sykepleier.
     Jeg mener at han truer henne, det er sikkert noen som passer på henne, flygende apper. Så er hun singel viet jeg. Men jeg gir meg nå, taknemlig for alt svar 😊
     Føler at jeg er kvalmt og skremt av han .

     • sweeney
      21. februar 2020 at 16:28

      Det er bra du blir kvalm av dette og tar avstand. Vær glad du er sterk og kom deg unna. Du fortjener en god mann som vil deg godt!

      Husk å ta godt vare på DEG også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *