Isolasjon – 3 ansikt og røde flagg

Narsopater flest, søker å isolere deg mest mulig fra nettverket ditt. De kan begynne med små hint om at en venn eller slektning ikke er bra for deg eller snakker bak ryggen din. Eller at flere i nettverket ditt ikke liker narsissisten – gud forby – og da burde du av lojalitet og samvittighet kutte dem ut. Alle som måtte true narsopatens falske maske vil de forsøke å vende mot deg og få deg til å se i et negativt lys. Splitt og hersk.

Narsopaten ønsker å eliminere mennesker som kan vekke deg fra hjernevasken de har utsatt deg for, slik at du ser dem slik de egentlig er. De ønsker også å ha fullstendig makt og kontroll over deg og narsissister spesielt vil gjerne ha all din tid og energi de skal velte seg i uhemmet. Vi er til for dem og for at det skal skje må vi som regel isoleres fra omverden mest mulig. Når du er passe isolert, forvirret, svekket og nedslitt, sår narsopatene gjerne sine frø i omgangskretsen som senere blir en svertekampanje mot deg. Alt de gjør for å få makt og kontroll over deg er kalkulert og de følger samme mønsteret med offer etter offer.

Du som allerede er i ferd med å bli isolert, føler kanskje skam, skyldfølelse og dårlig samvittighet. Du skammer deg over at vennen eller samboeren behandler deg som skit bak lukkede dører. Du har kanskje forsøkt å betro deg til en slektning eller venn om hvordan du faktisk har det hjemme når ingen ser og opplever kanskje at ingen tror deg. For du har selv portrettert og vist frem dette unikumet av et menneske som en engel, som en sjelfrende, som et fantastisk menneske og nå mishandler de deg? Dessuten blir du straffet av narsopaten om du likevel omgås nettverket ditt, ved å sabotere det på måter som blir plagsomt og krevende slik at du trekker deg selv unna. Du sier stadig ja til sosiale sammenkomster, og trekker deg i siste liten. Du vil, men tør ikke, orker ikke konsekvensene.

Og når du endelig er ute av et nært forhold med en narsopat som har kjørt over deg med en verbal dampveivals igjen og igjen, isolerer du deg selv. Du er redd og du har mistet tilliten til deg selv og dømmekraften din. Hvem kan du stole på og hvem er verdt din tillit? Her er mange røde flagg vi alle trenger å lære oss og gjenkjenne i eget og andres liv.

I dagens foredrag snakker jeg mer inngående om 3 former for isolasjon som oppstår grunnet en narsissist eller psykopat som har fått makt og kontroll over deg.

https://youtu.be/ZOotI68wY5U
Isolasjon – 3 ansikt og røde flagg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *