D-faktor – primære & sekundære psykopater

Noen påstår at ekte psykopater er sjeldne og utgjør kun 1 % av befolkningen. Fagfolk er uenige i dette også, men det ser ut til å være enighet om at ekte psykopater er født med markante forskjeller i hjernen sammenlignet med nevrotypiske hjerner (folk flest). For eksempel er amygdala rundt 18 prosent mindre hos fødte psykopater, likeså er det synlige forskjeller på orbital cortex, frontallapp og insula som ligger dypt inn i hjernebarken.

Det er altså medfødte årsaker til psykopati, men visse skader på hjernen for eksempel på frontallapen kan føre til psykopatisk adferd hos mennesker. Mennesker med denne type hjerne kalles gjerne primære psykopater. Som du skjønner er det medfødte mangler og dysfunksjon i hjernen til psykopater og derfor essensielt at vi slutter å være naive og tro at de noensinne kan endre seg varig til det bedre.

I videoen du finner nederst, snakker jeg mer om psykopater, primære og sekundære psykopater, sosiopater, D-faktor og noen kjennetegn.

Thumbnail foto: Benoit Daoust / Shutterstock / NTB scanpix

NB! BEKLAGER, men lyden er fortsatt ikke bra!

https://youtu.be/O4rwRbf1vCk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *