Psykopater er ikke som oss – glem det aldri

Verken psykopater eller narsissister er som oss, tenker som oss, handler som oss eller reagerer som oss. Ikke-psykopater har nevrotypiske hjerner og en rekke emosjoner psykopater forakter og selv mangler. De mener at nettopp vår menneskelighet, våre empatiske emosjoner stopper oss fra å bli sterke, overlegne og enestående individer som de selv mener å være. De bevisste psykopatene ser på seg selv som en egen rase, hevet over alle andre. Deres arroganse skyldes nettopp at de mangler essensielle menneskelige kvaliteter som empati, samvittighet og kjærlighetsevne, noe de både forakter og ironisk nok kan misunne oss.

Psykopater er ikke som oss og blir det aldri. Hjernen deres er skapt annerledes og nå skal jeg snakke om hvordan deres adferd som følge skader og ødelegger andres liv uten at det plager dem overhodet. Psykopater verden over forsøker likevel å motbevise mishandlingen og ondskapen millioner av mennesker har erfart i nærkontakt med dem, ved å spille på offerrollen slik de pleier. Fordi stadig flere utsatte og fagfolk nå snakker høyt om deres adferd, forsøker de å lulle oss lenger ikke tåken ved å spille på våre empati og medfølelse. Vi må huske på at de er mishandlet og forsømt i oppveksten og har utviklet en personlighetsforstyrrelse for å takle tilværelsen, eller at de er født slik og ikke kan noe for adferden. men de kan velge akkurat som oss, om de vil mishandle og skade andre eller ikke, de bryr seg bare ikke.

Det er svært viktig å aldri noensinne glemme at narsopater ikke har empati eller samvittighet, og de mener seg berettiget å ferdes fritt, grenseløst og skyldfri videre blant oss, som de rovdyrene de tross alt er. Rovdyr som ikke beskytter eller verner om sine egne barn en gang, men mer enn gjerne skader dem om de oppnår noe til egen fordel.

Narsopater legger livet ditt i ruiner om de føler for det og det skal vi ha en slutt på. I dag snakker jeg derfor om psykopater og forskjellene mellom dem og oss. Som mennesker og samfunn har vi ikke lenger råd til å bruke silkehansker på individer som er uhelbredelig skadelige og farlige, men gjerne vil ha frikort til å leve som de ønsker uavhengig av lover, regler og normer og ansvar for negative konsekvenser som deres handlinger måtte få for andre. Slik jeg ser det, er det på tide å kaste psykopatene og narsissistene på toppen av hierarkiet en gang for alle og snu deres terrorvelde ryggen. Første steg er å lære DEM å kjenne!

I foredraget under snakker jeg mer rundt hva psykopati er.

2 comments for “Psykopater er ikke som oss – glem det aldri

 1. AnonymEE
  4. desember 2019 at 02:40

  Flott innlegg, dette må du fortsette med.
  Problemet med psykopater er at de går ikke til terapi. Selv om de har barn.
  Så det er nesten umulig å sette en diagnose, fordi de vil ikke eller mener de ikke trenger hjelp. Ingen av dem ville godtatt behandling for tilstanden, så hvordan skal vi værne over barna, når en mor stiller sterkere i en rettsak, men på lik linje med mannen, kan være psykopat.
  Det skulle vært mye strengere rreglement rundt hvem som for lov til å bære frem barn.

  • sweeney
   6. desember 2019 at 14:12

   Hei AnonymEE

   Det viktige er ikke diagnosen, men å gjennomskue adferden og forholde seg til den. I rettsaker med barnefordeling er dette ofte vanskelig fordi narsopater er så gode til å lyve. Både kvinner og menn er narsopater så ja, det går begge veier.

   Du finner mye hjelpsom info på nett, i bøker og video om hvordan du må forholde deg til en narsopat du har barn med, også i en rettssak. Det er mange viktige ting å gjøre forut og underveis for å gjøre det enklest mulig for barna og deg selv.

   Viktigst av alt er å lære seg gråstein-metoden, ha en advokat som forstår manipulasjon og kan vise til rettsaker med narsopater de har vunnet, en sakkyndig som ikke er partisk og er de, må man dra inn en selv. Så er dokumentasjon. bevis og vitner det som underbygger ting mest og at du ikke lar dette handle om narsopaten, men barnas ve og vel. Bruk aldri diagnoser vedkommende ikke har uansett hvor sikker du er på at h*n er en psykopat feks.

   Til det siste er jeg enig, men det er vanskelig terreng. Om man vet at noen er feks an psykopat eller narsissist sikkert, og det kan man påvise nå med hjerneskanning, så burde de ikke få formere seg. Som sagt det er vanskelig terreng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *