Narsissistisk mishandling kan skade hjernen

Narsissister og psykopater er dyktige til å manipulere, lure og mishandle andre psykisk og emosjonelt. Noen bedriver i tillegg fysisk, seksuell og økonomisk vold, men alle bedriver først og fremst psykisk mishandling noe av den verste mishandlingen du kan oppleve. Mishandling av denne karakter påvirker hjernen over tid og endrer måten vi reagerer, tenker og handler på. Hjernen vil til enhver tid beskytte oss mot fare, men når vi mer eller mindre konstant er på vakt og er stresset på grunn av narsopaten, vil to områder i hjernen bli spesielt påvirket. Hippocampus og amygdala.

Hippocampus vil krympe i volum mens amygdala vil øke i volum grunnet psykisk mishandling og det vil påvirke hvordan du tenker, handler og lærer. Utsatte sliter gjerne med tankekjør, dårlig korttidsminne, skam og skyldfølelse de ikke burde ha og retraumatisering som trigges av tidvis merkelige ting og situasjoner og mer irrasjonell tankegang som følge av endringer i hjernen.

Mange utvikler også PTSD eller CPTSD og har selvdestruktive tanker grunnet narsissistens negative påvirkning som kjører i loop i hodet dag og natt på det verste. Utsatte kan frykte steder, situasjoner og mennesker de aldri har fryktet før, de kan føle dyp skam over tanker de har i forhold til narsissisten og de kan føle at alt må være deres skyld. Hjernen har blitt mer irrasjonell og kopler erfaringer og kunnskap på en dårligere måte. Forstår du hvorfor du føler og reagerer annerledes etter narsissistisk mishandling som kan ha ført til fysiske endringer i hjernen, er det lettere å begynne å reparere skadene. Det fins metoder, teknikker og bevisstgjøring som hjelper hjernen øke hippocampus volum igjen og roe ned amygdala slik at du kan tenke og reagere som før narsopaten.

HUSK! Dette er påført deg av andre som velger å mishandle, det er ikke noe du har invitert inn eller bedt om. Ansvaret for mishandling ligger ALLTID hos mishandleren!

Jeg snakker mer inngående om disse tingene i dagens video.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *