Den som tier samtykker

«Rykter blir skapt av hatere, spredd av tosker og akseptert av idioter.»

De aller fleste som har opplevd en narsissist, har også erfart deres flygende aper som går foran og baner vei for dem, glatter over for dem, unnskylder dem, lyver for dem, skryter av dem, prater ned andre som er en trussel mot dem og faktisk bidrar til å påføre offeret enda mer skade ved å bistå dem. I tillegg har de erfart de som ikke aktivt bidrar til å skjerme narsissisten, men velger å tie om mishandlingen de vet om for å redde sitt eget skinn. Jeg sier at den som tier samtykker og er medansvarlig for overgrep og mishandling.

Narsissisten HG Tudor gjør i grunnen narr av alle flokkdyrene som bidrar til deres hatkampanjer:

«Folk har flokkmentalitet, og det krever en spesielt sterk følelse av integritet og karakterstyrke for å stå opp i protest mot noe, mer så om du er alene eller i mindretall. Det er langt lettere å akseptere hva de fleste sier og dermed sikre seg et fredelig liv.
Videre, hvis du er blant våre supportere og du vet hva som skjer med de som krysser oss, ønsker du ikke å lide samme skjebne og det er dermed langt lettere å være enig med oss. Med så mange mennesker som opererer på denne måten, gjennom trusler eller frykt for isolasjon, er det lett nok for oss å få tilstrekkelig mange til å være enig med oss og bli båret på en bølge av flertallets mening, som styrker vår sak.»

Er du blant saueflokken?
I videoen under diskuterer jeg hva som skjer når den som tier samtykker til en narsissists gemene adferd mot andre.

 

Ift støttesamtaler: Jeg er i ferd med å skrive ferdig min siste bok om narsissisme, som skal hete «Ekskludert – når narsissister vil knuse deg». I den forbindelse vil jeg påta meg færre støttesamtaler og først og fremst gi avtaler til mennesker jeg allerede har snakket med når jeg har tid. Når boken er utgitt, blir det vanlig bestilling som før. Takk for forståelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *