Fra mishandlingens verktøykasse – Manipulering og løgn

Absolutt alle narsissister er mishandlere, det ligger i narsissismens «natur». I tillegg er narsissistene den svake og feige part i forhold til sine ofre, nettopp fordi de må mishandle og manipulere for å få makt og kontroll over sine ofre. Det er først og fremst psykisk mishandling de bedriver, men det kan også være fysisk og seksuell mishandling i bildet.

For å få drivstoff eller narsissistisk forsyning som opprettholder deres narsissistiske forsvarsverk, må de veksle mellom å være snille og slemme for å få følelsesmessige reaksjoner fra oss. Samtidig tar de i bruk en rekke verktøy for å narre nye offer i fella og opprettholde makt og kontroll over sine drivstoffkilder.

Det er essensielt at vi alle lærer oss tegn på mishandling om det er en narsissist eller andre som påfører andre skade. Spesielt psykisk mishandling som så lett kan skjules for omverden, kan og bør vi lære kjennetegn på. I denne video tar jeg for meg manipulering og løgner som verktøy i mishandlerens verktøykasse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *