Lær deg å «snakke narsissistisk»

Ikke alle kan unngå en narsissist i livet og gå null kontakt eller ha lite kontakt. For vi jobber med dem, har dem som familiemedlemmer, studiekamerater, naboer, kolleger og venner. Noen ønsker å forlate en narsissist på best mulig måte, andre har delt omsorg for felles barn med dem eller en sjef de vil slippe å bli angrepet av. Hvordan kan du best forholde deg til og kommunisere med en narsissist, slik at det blir minst mulig konflikt og støy? Slik at ikke de får presset frem viljen sin i ett og alt og får sabotert livet ditt mest mulig?

Jeg har absolutt ikke fasitsvar på dette, men har personlig testet ulike måter å kommunisere med dem på, med vekslende hell. Det er neppe noen fasitsvar på det heller, men det lønner seg å kartlegge narsissisten godt først. Vet du deres ønsker og behov og hva som får deres fasade og falske Selv til å strutte av stolthet, har du funnet de viktigste nøklene til å bruke dere egne metoder mot dem.

I denne videoen bruker jeg et kapittel fra «Null kontakt & motmakt», der jeg snakker om hva det betyr å «snakke narsissistisk» og hvordan kommunisere mest mulig effektivt med narsissister.

 

Her kan du bestille bøkene om narsissisme og psykopati:

«Sannheten seirer»
Derfor er narsissister jævlige
Alt du bør vite om narsissister
Kvadrat banner

«Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flygende aper
Kvadrat banner

 

 

 

8 comments for “Lær deg å «snakke narsissistisk»

 1. Mona Lunde
  3. mai 2017 at 21:52

  Hei. Det eneste som fungerte var å gå rett på saken der og da. Da han plutselig begynte å kritisere meg, responderte jeg med å si: hva er ditt problem? Dette handler ikke om meg! Da ble hans vesen som barn og svarte: vet ikke for deretter forsvinne fort fra rommet uten mer å snakke om. Det som satte meg ut var, han kunne plutselig bli dyster å si: jeg er ikke noe godt menneske. Eller: føler meg som en prostituert. Hva handlet det om? Var det for å sette meg ut, eller lot han » masken » falle?

  • sweeney
   3. mai 2017 at 22:24

   Hei Mona!

   Å bli direkte konfrontert eller satt på plass kan vekke rare reaksjoner i disse folka. De er jo forvokste pyser og fjotter hele gjengen. De er jo likevel godt vant med å ha overtaket – til folk får nok og gjennomskuer dem.

   Ofte når de sier ting som er en form for innrømmelse, er det for å kunne si etterpå at de advarte deg. Da er det DIN feil at du ikke trodde dem og lot deg mishandle. De vet på den ene siden at de gjør gale ting og andre urett, men de påtar seg aldri ansvar og skyld og de bryr seg heller ikke om hva vi føler.

   Feks ER de prosituerte, for de horer rundt med hvem det måtte være. Men da skal vi syns synd på dem. Og de ER ikke gode mennesker, dermed ble du advart. Så meldingen er mange og doble og skal forvirre. Alt for at de skal slippe å eie sine egne handlinger.

 2. Gjest
  29. mai 2017 at 18:01

  De prøver vel gjerne også å gjøre seg stakkarslig med å si f.eks Jeg er ikke noe godt menneske. Her er de vel ute etter at vi «normale» skal benekte det for så å gi de ett kompliment eller to! Har også konfrontert narsissisten direkte, men da er det aldri sånn ment/ misforståelse eller total taushet ! Fan, for noen tapere !!

  • sweeney
   7. juni 2017 at 11:37

   Hei Gjest!

   Ja, de er noen tapere og de er dessverre utrolig giftige og skadelige tapere. De må stoppes!

 3. Anonym
  17. juni 2017 at 00:26

  De skal «lokke» frem reaksjoner på sine oppførsel. Ett gedigent; SNUFS! Stakkars meg. Alle rundt meg er bare helt håpløse altså. SNUFS! Men en kan bare prøve seg å vie de egentlige offerene noe oppmerksomhet. Nei, de synes jo bare synd på seg selv. SNUFS!

  • sweeney
   12. juli 2017 at 23:29

   Hei Anonym!

   Det er jo ingen på planeten det er så synd på som narsissister. Pussig igrunnen med tanke på at de også mener de er Guder. 😉

 4. Anonymis
  7. august 2017 at 17:12

  Ja, det er en ganske utrolig kombinasjon dette med offer og bøddel i samme person ..hvordan er det mulig ! Har hørt litt på Fardal på youtube, han snakker om splitting,, benekting, prijosjering, halvsannheter og logiske brister.
  Meget interssant og forklarende for den psykopatiske dynamikk

  • sweeney
   9. august 2017 at 15:57

   Narsissisme er en tilstand/lidelse med mange motsetninger det er sikkert og visst. Fardal har grep på de kliniske forklaringene, jeg er ikke så opptatt av det. Jeg går mer løs på hvordan narsissismen virker inn på de som utsettes og hvordan komme seg ut av nettet deres. Begge deler er viktig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *