Ikke vær naiv på nett etter narsissister/psykopaters herjinger

Når du har vært utsatt for narsissister og psykopater som er løgnere og bedragere og har lurt deg trill rundt, er det vanskelig å vite hvem man kan stole på igjen etterpå. I dag tar jeg for meg litt om hvem jeg mener du absolutt ikke skal stole på i sosiale medier og på nett. Du får noen røde flagg det er fornuftig å tenke på før du utleverer personlig og privat informasjon til ukjente, anonyme og mennesker med falske profiler.  Dette er for meg en gyllen regel om du har erfaringer med narsissister/psykopater eller ikke. Vi kan ikke lenger være naive og godtroende, for det fins mange mennesker der ute som ønsker å utnytte det. Ikke minst vet vi nå hvordan pedofile lurer barn og ungdom på nett med falske profiler og personligheter. Nøyaktig det samme skjer med oss voksne.

Psykopater/narsissister vil alltid kartlegge nye mennesker de anser som et mulig nytt offer,  ved å nettopp stille mange og ofte personlige og nærgående spørsmål om deg og ditt liv. Så raskt som mulig vil de finne ut om du har noe de vil ha, om du dermed er verdt å bruke tid på eller ikke. Fordi de har det travelt, spør det gjerne om for mye for tidlig. Spørsmålene deres kan også være ufine, frekke og personlige, noe de gjør på for å overumple deg vel vitende om at folk flest svarer selv om de føler ubehag. Vi kan da ikke være avvisende og uhøflige mot høflige og tilsynelatende snille mennesker? Jo, det kan vi. Om du ikke er uhøflig kan du  hoppe elegant over spørsmål du finner upassende eller si fra på en bestemt og hyggelig måte at du ikke svarer på sånt til ukjente. Husk at psykopaten/narsissisten gjerne gir inntrykk av at de selv er villig til å fortelle alt om seg selv utilslørt til deg – om du spør. Og de kan røpe seg ved å oppgi vel mange intime og personlige detaljer til deg også, nettopp for å skape tillit. Opplysningen de gir om seg selv og sin fortid, kan like gjerne være løgner også, for de tar for gitt at du ikke forsøker å verifisere deres påstander.

Manipulerende mennesker lager feller du skal gå i og sniker seg innpå deg med smiger og smisk. De er som regel svært hfølige, hyggeligeog vennlige og viser deg intens interesse. De er gjerne – for gode til å være sanne – i den grad at du tenker, for et strålende og blidt menneske hun eller han er, og det innbyr automatisk til tillit. Dette vet narsissister og psykopater. Still motspørsmål. Spør hvorfor de spør om noe. Be dem heller  fortelle om seg selv først og se hva de sier. Ikke føl deg forpliktet til å svare uansett. Og husk at det er gjennom våre følelser og reaksjoner de forsøker å kontrollere oss.

I videoen under, snakker jeg rundt dette spesielt vedrørende sosiale medier og hvor lett det er å bli lurt og være naiv. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=gEU4uMfRoV8

 

Bestill boken: «Null kontakt & motmakt
Narsissister, medløpere & flygende aper»
Hvordan avsløre og forstå narsissisme!
Kvadrat banner

1 comment for “Ikke vær naiv på nett etter narsissister/psykopaters herjinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *