Bli immun mot narsissister

Er det mulig å «vaksinere» seg mot påvirkning av n/p, manipulatorer, bedragere og lignende individer? JA! Om du ikke blir fullstendig følelsesløs i omgang med dem, kan du lære å ikke ta deres adferd personlig og ikke reagere på deres forsøk på å trigge deg i tide og utide, selv om de retter sin dårlige adferd mot deg. Du vil kunne omgåes slike personer også, om du vil og må med denne immuniseringen, og du vil også vite når det ikke nytter lenger å ha omgang med dem og gå unna.

De som har erfart disse individene tett på livet, spesielt de som har vokst opp i narsopatiske hjem, har alle forutsetninger for å immunisere seg, og i stor grad klare å skille narsopater fra ikke-narsopater. Det krever likevel at du har kunnskap om hvordan DE er, hvorfor de er som de er, og hvordan de tenker og handler grunnleggende annerledes enn oss. Du kan lære deres «språk» og aldri ta noe de sier eller gjør personlig. Om du krysser vei med en n/p kan det hende de klarer å lure deg en kort stund, men ikke lenge nok til å fange deg i deres bakvendtland og seige nett av bedrag og løgner.

Har du blitt dypt såret og skadet av slike individer, er det viktig å bearbeide dette først. Sårede og skadde mennesker er trekkplaster på narsopater. Når du tar tilbake makten din fra en narsopat en gang for alle, kan de aldri mer skade deg med psykisk terror og mishandling. Du vil ikke tillate det. Du er ingens dørmatte, tjener eller livredder og du vet du ikke er skyld i at de er som de er og at du ikke kan endre dem. Skulle du «tape» en kamp mot dem, vinner du likevel deres syke krig ved at de ikke kan ramme deg personlig mer. Da har du også lært deg selv å kjenne, hva dine styrker og svakheter er og hvordan du skal sette sunne grenser overfor narsopater så vel som andre.

Narsissister og psykopater kan ikke fordra mennesker som er immune mot deres falske sjarm og skuespill, og holder seg igrunnen unna dem. Jeg kan love deg at det er SKJØNT!

Husk å dele denne podcasten eller andre slik at flere kan få kunnskap! Takk!

1 comment for “Bli immun mot narsissister

 1. Wenche
  27. juli 2020 at 18:01

  Kjære Anita
  Jeg har ikke ord for hvilken viktig jobb du gjør ! Jeg lytter og lytter ,faller bort i egne tanker ,da det du sier ,treffer meg . Jeg tror ingen narsopat ,ingen ny ,kommer til å få tak i mitt liv mer . Jeg har stått og gått i et våkent mareritt ,hvor det ene førte til det andre. I dag sliter jeg med 3-4 som har koblet seg sammen mot meg . Jeg «fant» deg for ca et halvt år siden ,og sprer ordet «Frilanser» så godt jeg kan .
  Min historie er også lang og sterk,alt henger sammen . Det som slår meg mest av alt med dine foredrag ,er at «du » treffer så godt i det jeg har oplevd, at jeg finner trøst ,ro og styrke av de .
  Jeg sliter med utmattelse ,så er inne på siden din ,litt etter litt. Har gått hos en dyktig psykolog i l to og et halvt år nå,og fortalt han om din side ,og hvor dyktig du er på dette tema .
  Som jeg sa til han nylig -hun snakker setningene for meg .
  Du setter ord på problemet ,der jeg som forvirret og utmattet er tom . Det vil si ,jeg er så full av ord,men føler meg stum av motgangen slike mennesker skaper for meg .
  Din kunnskap burde vært fag på ungdomsskole trinn . Jeg er helt enig med deg,det er ikke negativt å snakke mye om hva ondskap er ,og hva helseskadelige mennesker kan gjøre mot godtroende mennesker . For meg blir faktisk din kunnskap ,positivt !
  Støtter din viten helhjertet !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *