(2) Hva er fremtidsforfalskning? (Future faking)

Podcast nr 2 – forklaring på ord og begreper tilknyttet tema. Serien er rettet spesielt mot de som akkurat har begynt å fordype seg i tema og foretrekker kunnskap på norsk.

Fremtidsforfalskning er enda en grusom form for manipulasjon av oss, fordi det retter seg mot våre drømmer, ønsker og håp for fremtiden. Noe av det mest sårbare vi kan dele med en annen er nettopp våre håp. Narsissister og psykopater gjør derfor en nitidig jobb med å granske oss, nettopp for å finne ut hva vi lengter etter generelt og i fremtiden. Ønsker vi familie og barn? En bedre jobb? Å bygge et hus sammen, gifte oss eller reise jorda rundt med vår partner? Har vi lyst til å vie livet vårt til en religion, et idealprosjekt eller fordype oss i studier? Narsopatene vil som regel finne ut av dette og spille på det gjennom løgner om fremtiden, slik at de lokker oss med videre i deres narrespill.

Narsissister & psykopater bruker løgner om vår fremtid med dem, for å holde oss fast i garnet, og nilfiske/hoovre/suge deg tilbake om de skjønner du er i ferd med å forsvinne. De gjør det først og fremst for å få oss til å yte noe til dem her og nå. Om du bare flytter med dem til den andre siden av landet og forsørger dem mens de etablerer seg, skal de gjengjelde det med tifold for deg. Om du jobber overtid 4 dager i uken for sjefen din, har du blitt lovt forfremmelse, bedre lønn og nye spennende oppgaver. Om du hjelper din mor eller far unatrulig mye, skal du få penger til innskudd på leilighet eller forskudd på arv. Om du bare gjør x.y og z for narsopaten, skal de belønne deg med noe du ønsker i fremtiden. Problemet er at de har ingen intensjoner om å innfri disse falske løftene. De holder deg for narr og dingler stadig nye gulerøtter foran deg. Fordi du lever i håpet om at de skal innfri, stå ved sine løfter, holde sin del av avtalen. Det skjer ikke, selv om de som regel må yte noe for å narre deg videre.

Selv etter at du har erfart å bli dårlig behandlet av narsopaten og egentlig ønsker forholdet slutt, blir du i forholdet, med et håp om at de en dag innfrir. At du etter all slit og strev, devaluering og elendighet, faktisk får kaken du ble lovt. Narsopatene vet også når de strategisk, atter en gang skal spille på våre HÅP, vår godtroenhet, vår lengsel etter å bli verdsatt og elsket. Når du nesten har gitt opp håpet, sier de at de elsker deg mer enn noen på planeten, de spanderer en flott weekend eller de gir deg fri noen ekstra dager på jobben, eller gir deg en flott arvegjenstand for at du skal orke å tjene dem mer og leve videre i håpet, sittende fast i deres bakvendtland og endeløse egoisme. Kan du unngå å bli manipulert på denne måten?

Anbefaling podcast: 89. Det håpløse (falske) håpet – narsissister er ikke som oss https://youtu.be/4tghLLY12a4

Dr. Ramani finner du her: https://www.youtube.com/user/DoctorRamanDurvasula

Husk å dele denne podcasten eller andre slik at flere kan få kunnskap! Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *