Hva er kjærlighetsbombing (Love bombing)?

I denne serien, skal jeg ta for meg ord og uttrykk som er tilknyttet narsissistisk og psykopatisk adferd. Begrepene er ikke faguttrykk og er gjerne mer billedlige enn faguttrykk, slik at du lettere skal forstå hva de betyr. Som Kjærlighetsbombing eller Love bombing som det heter på engelsk. Der hvor jeg syns det har vært greit å oversette engelske ord til norsk, har jeg gjort det. Feks begrepet «flygende aper» som jeg introduserte i 2015, blir jevnlig brukt selv om filmen det stammer fra «Wizard of Oz» ikke har noen tradisjon i norge. Har du forslag til norske ord som kan erstatte engelske, tar jeg gjerne imot.

Du får en henvisning til andre podcasts der jeg har gått mer i dybden på begrepet om jeg har tidligere.

Kjærlighetsbombing er en teknikk narsissister/psykopater bruker inneldningsvis når de beiler et annet menneske de mest sannsynlig ønsker å ha et kjærlighetsforhold til. I noen intense uker, kanskje 2-3 måneder blir en kommende partner IDEALISERT, satt på pidestall og slukt med hud og hår. Vi snakker om beiling på speed. Alt går lynende raskt og den utsatte får knapt tid til å verken tenke seg om eller puste mens de blir omsvøpt i et teppe av nesten utvirkelig og eventyrlig oppmerksomhet fra narsissisten eller psykopaten. Mange sier at de aldri før har følt seg så sett, elsket og begjært som da de ble kjærlighetsbombet rett i nettet til en narsopat.

Narsopaten har det travelt med å føre deg inn i deres bakvendtland og få makt og kontroll over deg, dine evner og ressurser, for det er deres mål med deg, ikke kjærlighet. De bryr seg ikke om deg og dine følelser, selv om de i denne fasen så til de grader overbeviser deg om det motsatte. Med sitt hviteste smil, karisma og sjarm. deres utseende, penger og intellekt, blir du gitt en tilsynelatende all-inclusive – full pakke oppvartning du neppe har opplevd før.

Selv om du nok har sett røde flagg i denne perioden og stusset over ting. Som at de ser på deg som drømmepersonen, den eneste rette, den som endelig forstår dem og kan redde dem etter noen få dater. Eller at de sier de elsker deg kun uker etter dere møttes, at de vil ha barn med deg, gifte seg med deg og vise deg frem for familien betenkelig raskt. Du undret nok over ting som skjedde og ble sagt, men feide det under teppe for å nyte en virvelvind av magi som skulle bli innledningen til et fantastisk eventyr. Eventyret til en narsissist eller psykopat du godtroende sa ja takk til, uten å vite at trollet en dag ville kaste deg av tronen og hive deg rett inn i det verste helvete du noensinne har erfart.

4 comments for “Hva er kjærlighetsbombing (Love bombing)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *