Hva er kjærlighetsbombing (Love bombing)?

I denne serien, skal jeg ta for meg ord og uttrykk som er tilknyttet narsissistisk og psykopatisk adferd. Begrepene er ikke faguttrykk og er gjerne mer billedlige enn faguttrykk, slik at du lettere skal forstå hva de betyr. Som Kjærlighetsbombing eller Love bombing som det heter på engelsk. Der hvor jeg syns det har vært greit å oversette engelske ord til norsk, har jeg gjort det. Feks begrepet «flygende aper» som jeg introduserte i 2015, blir jevnlig brukt selv om filmen det stammer fra «Wizard of Oz» ikke har noen tradisjon i norge. Har du forslag til norske ord som kan erstatte engelske, tar jeg gjerne imot.

Du får en henvisning til andre podcasts der jeg har gått mer i dybden på begrepet om jeg har tidligere.

Kjærlighetsbombing er en teknikk narsissister/psykopater bruker inneldningsvis når de beiler et annet menneske de mest sannsynlig ønsker å ha et kjærlighetsforhold til. I noen intense uker, kanskje 2-3 måneder blir en kommende partner IDEALISERT, satt på pidestall og slukt med hud og hår. Vi snakker om beiling på speed. Alt går lynende raskt og den utsatte får knapt tid til å verken tenke seg om eller puste mens de blir omsvøpt i et teppe av nesten utvirkelig og eventyrlig oppmerksomhet fra narsissisten eller psykopaten. Mange sier at de aldri før har følt seg så sett, elsket og begjært som da de ble kjærlighetsbombet rett i nettet til en narsopat.

Narsopaten har det travelt med å føre deg inn i deres bakvendtland og få makt og kontroll over deg, dine evner og ressurser, for det er deres mål med deg, ikke kjærlighet. De bryr seg ikke om deg og dine følelser, selv om de i denne fasen så til de grader overbeviser deg om det motsatte. Med sitt hviteste smil, karisma og sjarm. deres utseende, penger og intellekt, blir du gitt en tilsynelatende all-inclusive – full pakke oppvartning du neppe har opplevd før.

Selv om du nok har sett røde flagg i denne perioden og stusset over ting. Som at de ser på deg som drømmepersonen, den eneste rette, den som endelig forstår dem og kan redde dem etter noen få dater. Eller at de sier de elsker deg kun uker etter dere møttes, at de vil ha barn med deg, gifte seg med deg og vise deg frem for familien betenkelig raskt. Du undret nok over ting som skjedde og ble sagt, men feide det under teppe for å nyte en virvelvind av magi som skulle bli innledningen til et fantastisk eventyr. Eventyret til en narsissist eller psykopat du godtroende sa ja takk til, uten å vite at trollet en dag ville kaste deg av tronen og hive deg rett inn i det verste helvete du noensinne har erfart.

2 comments for “Hva er kjærlighetsbombing (Love bombing)?

 1. 21. mai 2020 at 20:02

  Hei, og takk for alt du gjør i forhold til dette tema som jeg håper hele Samfunnet snart tar på alvor. Vi er jo advart siden 2.verdenskrig mot å overse denne livstruende diagnosen og at disse menneskene vil invadere alle våre institusjonen og ødelegge det vi har bygd opp innenfra. Jeg synes også det er merkelig at ikke denne diagnosen blir tatt opp i forbindelse med psykisk helse ved sykepleieskolen og andre skoler som skal håndtere pasienter innen psykisk helse. Mye jeg kunne tenke meg å snakke om i den forbindelse, men har akkurat startet med en egen blogg: http://www.psykiskhelseiallefarger.com
  Det står litt om meg der og jeg har lagt ut to saker, en under arbeidsliv og en under studentliv der begge er selvopplevd.
  De siste 5 år har jeg støtt på 8 narsopater både i arbeid-og studentliv, men også i privat sammenheng. Jeg jobber nå med meg selv og har flyttet fra min hjemkommune for å få en ny start.
  Nå til saken:
  Jeg leste om Kjærlighetsbombing og fikk lyst til å komme med et innspill. Den mannen jeg møtte som virkelig holdt på å ta knekken på mitt indre var hverken en storsjarmør eller ettertraktet, og hans måte å manipulere på var stillferdig, utspekulert og ond. Han var også langtidstenkende og strategisk og dumme meg sa jo rett ut til han hva jeg mente om hans mangel på høflighet, arrogansen hans og hans lite tiltalende måte og være på. Jeg sa mange ganger rett ut at det aldri ville bli noe mellom oss og at han bare skulle holde seg unna, men vet du hva? Etter flere år tok han kontakt innimellom og hviste meg da at han hadde endret på de tingene jeg hadde sagt så tydelig fra om. Han Gikk ikke dermed fra å være gjerrig til å bli raus, men hviste meg tydelig når jeg «fortjente» en belønning. Han manipulerte mye ved å holde tilbake informasjon og var heller aldri utro. Han tok derimot igjen da jeg endelig klarte å gå fra han. Da kom han ruslende med min daværende venninne som hadde vist oss begge at hun var ganske desperat etter å få seg en mann. Det tok 3 mnd så tok hun kontakt og fortalte jeg hadde hatt rett om han. Vi er ikke lenger venninner da, men chattet ferdig på nett..
  Så ikke alle narsopater er sjarmerende og de farligste manipulatoren er de som leser deg godt og som opererer i det stille…det er min erfaring.
  Jeg har nå søkt samordnet opptak ved spl skolen i Elverum for jeg avsluttet studiet i Drammen av naturlige årsaker (se blogg). Jeg er veldig interessert i tema og blir med på alt som kan hjelpe. Jeg var, før alt dette skjedde en sterk, oppegående sanger som hadde masse oppdrag her og der, sang opera på Operataket for 3000 mennesker og sto virkelig i det. Har også alltid likt å skrive og vært uredd med tanke på formidling. I tillegg har jeg også alltid vært en frihetsforkjemper og ser jo i dag hvorfor disse sjefene opplevde meg som en trussel. De som ikke gjorde det opplevde meg som en sterk ressurs.
  Igjen tusen takk for alt du gjør og er det noe du har i tankene så meld meg!!!

  • sweeney
   21. mai 2020 at 21:29

   Hei Liv Nina!

   Takk for lang og interessant kommentar! Jeg har såvidt kikket innom bloggen din og syns den er spennende. Skal besøke den skikkelig snart.

   Ellers er jeg enig med deg, dette tema burde vært langt fremme i all opplæring rundt psykisk helse med mer. Jeg har jo hatt mine teorier om at denne type kunnskap er holdt tilbake, men etter at vi fikk internett, har det vært mulig for alle å innhente kunnskap og slik har også stadig flere forstått så mye mer. Det er likevel underlig at tema er så til de grader tatt på med harelabb.

   Når det gjelder ikke-sjarmerende narsopater har du helt rett. Jeg nevner det i podcasten at ikke alle blir kjærlighetsbombet, men de fleste blir og jeg snakker generellt i alle podcasts. Jeg går i dybden på dette i boken «Sannheten seirer» der jeg tar for meg de ulike typer narsissister først og fremst. Det er mange ulike typer og det er flere måter å klassifisere dem på. både klinisk og mer folkelig.

   De som bruker intellektet først og fremst og ikke så mye kropp og utseende, kalles cerebrale narsissister. Så har du ulike funksjonsnivå på disse individene og selvsagt individuelle forskjeller, som jeg ikke pleier å gå inn på.

   Jeg snakker mer om de ulike typene her:

   https://www.youtube.com/watch?v=6l2mrFekN9E

   https://www.youtube.com/watch?v=7OQHzE3BrG8

   https://www.youtube.com/watch?v=D1lJpXK_6cA

   Det var de jeg fant i farten.

   Det viktigste du kan gjøre for felleskapet angående dette tema, er å nettopp skrive om det offentlig og dele med andre. Snakk om tema generelt der det passer seg. Jo mer vi sprer kunnskap, desto flere finner det. For mange leter etter svar.

   Jeg vet om flere som utdanner seg innenfor ulike helsefag som etterlyser det samme som deg. Lag en presentasjon av tema med tall på hvor utbredt dette er, hvor mange som kan rammes av disse gjennom livet, hvor stor skade de gjør og hvordan de lever blant oss som ulv i fåreklær med mer og vekk andres interesse for tema. Det trengs! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *