Å konfrontere en narsopat eller ikke

Det er flere gode grunner til å konfrontere en narsissist eller psykopat med hva de gjør mot deg og andre, men det er også noen dårlige grunner som i tillegg kan være farlige. Du må tenke på din og andres sikkerhet, først som sist, og du må vite at en narsopat aldri vil tåle å bli konfrontert, spesielt ikke med bevis, dokumentasjon og vitner. Å konfrontere er kritikk for en narsissist og denne type kritikk vil som regel også skape en narsissistisk skade. Dermed vil de fyre opp krigen mot deg, og om du ikke allerede har erfart deres mørke side nok, vil deres hevnlyst og vilje til å kneble og destruere ditt omdømme og liv, vise seg til fulle etter en konfrontasjon. Slik kan de nemlig reise seg igjen, ved å tråkke deg ned for å reparere skaden du har påført deres narsissisme. Skaden blir fikset ved å bringe deg til taushet, se deg lide og ha det enda mer vondt enn dem.

Om du tror du har funnet noen magiske ord eller handlinger som vil få narsopaten på bedre tanker ved en konfrontasjon, må du tenke igjen. Ingenting du sier eller gjør vil endre dem, selv om de kan late som en stund for å holde deg på plass. Når du er trygt ute av relasjonen med dem og føler behov for å synge ut, er det likevel mulig. Jeg gir noen tips om måter å gå frem på og hva konsekvenser kan være. Som at de flykter over alle hauger og vil aldri ha med deg å gjøre igjen, som selvsagt er en seier, eller at de jakter deg enda hardere for å knekke deg fullstendig.

Å eksponere narsopater mener jeg er svært viktig, men det er alltid et spørsmål om din sikkerhet først. Det er også forskjell på en konfrontasjon og eksponering, noe jeg snakker mer om i podcasten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *