Haremet

Det sies at narsopater flest har et harem av velvillige personer gående på gress, som mer enn gjerne blir deres neste erobring på fulltid, eller tror de allerede er ekslusive i narsopatens liv. Alt narsopaten trenger å gjøre er å knipse i fingrene så løper mann og kvinne av huse for å kaste seg i armene på dem. Men er det virkelig slik? Hva slags narsopater har flere forhold gående samtidig og et «harmen» som hegner om dem? Er det sant at de alltid løper fra ett forhold til et annet? Hvordan finner de disse personene og vet de om hverandre?

Vi vet at narsopater lyver mer enn de snakker sant. Vi vet også at de aldri er lojale mot noen og higer konstant etter drivstoff, å vinne, være fryktet eller beundret og vi vet at de ikke har samvittighet. Narsopater ønsker heller ikke at du skal føle deg trygg i et forhold med dem. I starten ja, etterhvert nei. Selv mennesker som til vanlig er lite sjalu, kan oppleve at sjalusien blomstrer når de er i en relasjon med en narsopat. Og slik ønsker narsopaten det, for da føler de seg mektige, i kontroll, ettertraktet og de vet at du vil jobbe enda mer for å holde på dem når sjalusien og usikkerheten slår inn.

Noen narsopater er konstant utro og skjuler det så godt at du neppe merker det. Om du gjør og hinter eller tar det direkte opp, vil narsopaten benekte dette, si med et stort hundevalp-blikk at du vet at de elsker deg over alt på jord og aldri kunne gjort deg så vondt. Eller de sier oppgitt at du snart må få kontroll på den irrasjonelle sjalusien din før det ødelegger alt mellom dere. Mens de holder rundt deg, foreslår de kanskje at du oppsøker en psykolog for denne mistenksomheten din eller at du får deg noen medisiner.

De kan også finne på å gi deg klare tegn på at de kanskje er utro, ved å legge fra seg mobilen med en åpen melding fra en intetanendne beundrer de beiler på nett, for at du skal se det. Når du spør hvem denne personen er som tror de elsker deg eller har sendt et intimt bilde av seg, avfeier narsopaten det med at det er en gal person som forfølger dem, misforstår deres vennlighet, var noen de møtte på et kurs de knapt snakket med. Eller de gaslighter deg og sier meldingen aldri eksisterte. Slik kan de behandle mennesker de påstår de elsker og bryr seg om, fordi de mangler empati, samvittighet og kjærlighetsevne og de kan ikke bry seg mindre om hvordan du eller andre har det.

Disse spørsmålene forsøker jeg å svare på i dagens video/podcast.

https://youtu.be/sayoXCrUubE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *