Gaver – høytider – familie & narsissister

Det er velkjent at narsissister/psykopater misliker høytider, merkedager og spesielle anledninger. Med mindre de er i sentrum av alles oppmerksomhet eller på annet vis kan briljere, er slike dager en gyllen anledning for dem å skape faenskap, uro, konflikter og drama fremfor glede. Om det er jul, en begravelse, en bursdag eller et bryllup er spesielle dager kun en anledning til å konkurrere og en mulighet til å få drivstoff av andres reaksjoner. Tross alt er deres prioritering alltid seg selv foran andre og deres evige jakt på drivstoff/narsissistisk forsyning. Ekte omsorg og omtanke finner du ikke hos disse menneskene, det er påtatt med en hensikt, å lure deg til å tro at de er edle, gode mennesker. Noe de ikke er.

Om det er en covert/skjult narsissist som sitter stille i et hjørne og spiller offeret som bare skal ha, eller på troskyldig vis triangulerer og egger andre til en krangel, eller en overt/åpenlys narsissist som ypper seg, prater andre ned og kjefter spiller ingen rolle. Narsopater vil grise til og mørklegge der de kan, på bekostning av både voksne og barn.

Så hva gjør vi når vi er null kontakt med familie og andre rundt høytider og merkedager, spesielt i forhold til barn? Hvordan skal vi forholde oss til gaver vi gir eller får? Jeg stiller et motspørsmål også. Hvorfor kaster vi bort tid, energi og ressurser på mennesker som ved handling og ord ikke vil oss godt?

Denne videoen er en videreføring av: «Når høytider blir ødelagt av narsissister/psykopater», der jeg snakker om hvorfor narsissister misliker høytider og merkedager og noen tips om hvordan du kan håndtere omgang med dem likevel, om du ikke er null kontakt.
Video on «Når høytider blir ødelagt av narsissister/psykopater».

 

https://youtu.be/kCr6Xh7Xa2I

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *