Bestevennen narsissisten – opp som en hjort og ned som en lort

Når du er venner med en narsissist, vil som regel ordtaket, «opp som en hjort og ned som en lort» få betydning. Først blir du omsvermet, hyllet, smigret, rost, spandert på, hjulpet, snakket uavlatelig med. Du blir satt på en pidestall og drysset med glitter og stas av et mennesker du kan føle må være den beste vennen du noensinne kan få. De virker omtenksomme, snille, empatiske og hjelpsomme. De sluker deg med hud og hår og overøser deg med smileys og hjerter og godord og snakker om at du er deres beste venn raskt. Det går som regel fort i svingene når narsissister skal sikre seg en ny drivstoffkilde som deg.

Venner og kolleger av narsissister er som regel sekundærkilder. Med andre ord lever du ikke med narsissisten og tilbringer ikke mesteparten av fritiden med dem. Som regel. Slik er det lettere for dem å holde narrespillet i gang. Til de finner noen som vil idealisere dem enda mer, eller du er så frekk å kritisere dem for noe eller gi dem velmente råd. Da blir de krenket og må hevne seg ved å devaluere deg. Devalueringen av et vennskap med narsissister er gjerne den lengste fasen du har med dem og den fasen som er vanskelig å legge merke til før du føler deg som en lort.

Dette unikumet av en venn du har hatt i 1 år eller 30 sliter deg ut og drenerer deg, krever og gir lite eller ingenting tilbake. De låner penger, klær og ting av deg de ødelegger eller aldri returnerer. Tross alt trenger de det mer enn deg. De er kritiske til det meste og de fleste, gleder seg aldri over din fremgang og de baktaler sine egne venner og nærmeste. Ergo baktaler de deg også. I tillegg blir de dødelig fornærmet over at du kan finne på å tro at de har skyld i eller ansvar for noe som går skeis mellom dere. De som har gitt av hele seg ubetinget og så er du så slem og utakknemlig? Hvorfor ikke like gjerne plante en kniv i hjertet på dem, sipper de mens de for lengst har dolket deg i ryggen uten at du har skjønt det – enda.

Jeg snakker mer om dette i videoen under.

 

https://youtu.be/vunnjksJC1M

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *