Ditt nye liv koster det gamle

Når du har blitt bevisst at du har hatt destruktive mennesker som narsissister og psykopater i livet, og du blir bevisst at det ikke var din skyld, er det ingen vei tilbake til ditt gamle liv. Noe er endret for alltid. Om du ble ubarmhjertig slengt ut av narsissistens liv og begges nettverk, eller innså at du måtte gå unna disse menneskene, står mange ribbet og ganske alene tilbake. Du har blitt sveket, dolket i ryggen, løyet til og ofret på alteret av så mange, at det er vanskelig å beskrive for andre. En tsunami har feid innover ditt gamle liv og rasert det meste, og du må bygge et nytt.

Ikke alle makter det og går til grunne. De gir opp og blir drevet inn i døden eller tar sitt eget liv. Jeg håper med felles løft og deling av erfaringer og kunnskap at færre gir opp, og flere velger sitt nye liv med frihetens vinger.

Du er en sommerfugl som vrir seg ut av kokongen, når du møysommelig vikler deg ut av nettet til giftige individer og starter livet på nytt. Når du drar deg selv ut av kaninhullet og omsider sitter på kanten og gjenvinner pusten, har du vært utrolig sterk og modig. Livet som larve har skrumpet inn, visnet som tørt løv, men se så vakker du er nå med sommerfuglvinger! Å fly videre i et nytt liv kan føles skremmende, vanskelig og ensomt i begynnelsen, men det vil snu. Du har våget å bli bevisst, møte deg selv og realiteten i døra og jeg vet hvor mye det koster av smerte, sorg, lidelse og slit. Du har likevel satt deg selv fri fra andres makt og sabotasje, du har snudd bakvendtland riktig vei igjen og nå bestemmer DU hvor veien går videre.

Når du ikke lenger trenger andre til å validere deg som menneske, vil du nok oppdage at mennesker som skjønner deg, som har opplevd lignende og som ønsker å være autentiske, ekte og ærlige, vil krysse din vei. Kanskje du ikke får et nytt, stort nettverk, men et lite, intimt nettverk med mennesker du virkelig kan stole på, være likeverdig med og ha gjensidig glede av. Mennesker som verdsetter deg som du er og ikke som en rolle du skal spille for å tilfredsstille deres illusjon.

Når narsissister og psykopaters stikkpiller ikke lenger forgifter deg og du lett kan fly unna alle forsøk på å fange deg igjen, kan du feire, lage positive nye merkedager og markere alt du har mestret istedenfor å deppe over alt du har mistet.

Fortsatt god sommer på nye vinger!

I videoen under utdyper jeg dette tema

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *