ALVORLIGE SYSTEMFEIL – Sakkyndiges makt – kode 6 – omvendt voldsalarm – Del 3

Dette er siste del av serien om alvorlige systemfeil fra boken «Sannheten seirer», og jeg er forbanna. Ukentlig mottar jeg henvendelser fra fortvilte foreldre som kjemper i norske rettsaler mot narsissister/psykopater og blir mistrodd.
Når sakkyndige lar jeg manipulere av narsissister/psykopater og deres like og konkluderer med at de er offeret og motparten er problemet, vil utfallet av en rettsak gå mishandlerens vei. Og mennesker som ikke har innsikt i manipulasjon, er farlige mennesker å ha som sakkyndige, spesielt i saker der barn risikerer å bli utsatt for mer mishandling.

I kun 9 prosent av barnefordelingssaker ble sakkyndiges konklusjoner avvist. Så mye makt er sakkyndige gitt i slike saker, som i seg selv er urovekkende.

«– Da blir det slik jeg vurderer det, nesten slik at sakkyndige overtar bevisvurderingen, og gjør jobben som retten egentlig skal gjøre. Det man også ser i dommer er at retten klipper og limer side etter side fra sakkyndiges rapport og konkluderer i samsvar med sakkyndige, sier Daglig leder i Stiftelsen Barnas rettigheter, advokat Thea Totland.»

Hvordan har det seg at overgripere og mishandlere klarer å «lure» så mange fagfolk tiår etter tiår, uten at det får følger? Hva med alle foreldre og barn som lever på kode 6 og 7 på hemmelig adresse fordi de er på flukt fra en som forfølger dem og aldri gir seg? Hvordan har det seg at de frarøves sin frihet, nettverk og alt det kjente og kjære mens den kriminelle kan bevege seg fritt i samfunnet?

I 2013 ble det åpnet for bruk av omvendt voldsalarm (OVA), der den kriminelle må bære alarmen og ikke offeret, likevel var bare 5 tatt i bruk i 2017. Enda ett av mange skremmende eksempler på bakvendlandet som råder i våre offentlige systemer og domstolene, der uskyldige blir mistrodd og dømt til å betale regningen for mishandleres og overgriperes ondskapsfulle adferd. Hvor lenge skal vi godta at kriminelle premieres via systemene og slipper unna?

 

6 comments for “ALVORLIGE SYSTEMFEIL – Sakkyndiges makt – kode 6 – omvendt voldsalarm – Del 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *