Strup drivstofftilførselen – bli kvitt en narsissist – gråstein

Veldig mye av det som har en effekt på narsissisters adferd er at vi gjør mot dem som de gjør mot oss. Dessverre lærer de ikke av dette, men det kan bidra til at du blir kvitt dem.
Som vi nå vet, handler alt en narsissist gjør om å skaffe seg drivstoff for å opprettholde vrangforestillingen de har om at de er guder. Du er interessant for en narsissist kun så lenge du yter drivstoff eller andre ressurser de er ute etter, som penger, materielle goder, status o.l.

Å bli en gråstein betyr ganske enkelt at du ikke viser følelsesmessige reaksjoner overfor narsissisten eller deres flygende aper og medløpere. Du skal virke likegyldig til dem, gi dem minst mulig oppmerksomhet, gjespe når de snakker om seg selv, se en annen vei, avbryte dem i deres enetaler om seg selv, gå unna dem midt i en setning, sovne eller bare forsvinne når de krever oppmerskomhet osv. De vil gjørs på å tirre deg og såre deg desto mer du avviser dem, for de vet hvilken knapper de skal trykke på, men du skal trene på å ikke vise annet enn et likegyldig og blankt uttrykk.

Ved å strupe deres tilførsel av drivstoff og narsissistisk forsyning, må de finne andre bensinstasjoner. De forlater deg som vert for deres umettelige sult etter oppmerksomhet. Jo flere som sulteforer dem for drivstoff, desto færre ofre vil de finne og deres narsissisme vil til slutt kollapse.

I videoen under, diskuterer jeg hvorfor og hvordan gråstein er en svært viktig metode for å bli kvitt en narsissist. 

 

 

«Sannheten seirer»
Derfor er narsissister jævlige
Alt du bør vite om narsissister
Kvadrat banner

«Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flygende aper
Kvadrat banner

 

6 comments for “Strup drivstofftilførselen – bli kvitt en narsissist – gråstein

 1. Kristin Langberg
  11. juli 2017 at 23:42

  Tusen takk for din informative side.Er oppvokst med en far,mormor og tante med psykopative trekk/narcisstiske.Jeg skulle gjerne hatt en psykolog som er flink med sånne ting.*Sunnmøre*

  • sweeney
   12. juli 2017 at 23:38

   Hei Kristin,

   Så trist å høre at du har hatt dette gjennom livet også. Det koster på alle plan!

   Dessverre er det få gode fagfolk på dette feltet og jeg har ingen liste eller oversikt over noen dessverre. Jeg kan likevel tipse om hvordan du kan finne en som er egnet. Skriv en mail til noen eller ring dem og forhør deg rett og slett om deres kompetanse på personlighetsforstyrrelser som narsissisme, psykisk vold i nære relasjoner og feks om de har kompetanse på traumebehandling. Det aller beste er om de har personlig erfaring med slike individer, utenom praksisen. Vi har all rett til å «intervjue» fagfolk om dere skompetanse før vi gir dem vår tillit. Dette er ikke norske fagfolk vant til heller – å bli spurt om deres kompetanse før vi velger dem.

   Husk også at kjemien skal stemme mellom deg og en terapeut. Skulle du finne en du vil prøve ut, skal du ikke føle deg forpliktet til å gå der om du ikke føler det fungerer. Det siste du skal føle er nemlig at du har noen som helst skyld i at du ble utsatt for dette, eller at det var eller er noe du kan gjøre for å bedre situasjonen med slike mennesker. Det er fånyttes. Skal vi betale i dyre dommer for faghjelp, skal den også være god.

   Håper du finner noen som kan støtte deg! <3

  • Ingunn
   20. august 2017 at 18:51

   Trondheim har et traumebehandlings senter hvor en kan være i tre måneder. Dette fikk jeg høre i dag. Der kan man bo i egen leilighet mens man går gjennom traumeterapi. Noe å tenke på <3

   • Kristin Langberg
    22. august 2017 at 13:50

    Tusen takk for svar.

    • Ingunn
     22. august 2017 at 16:14

     Hei Kristin. Jeg googla i dag for å sjekke ut dette nærmere og det ser ut som det er vanlig innleggelser de har. Hvis det da ikke er noe som har gått meg hus forbi. I hvert fall har de terapi retta mot traumer og ptsd. Skal høre med kilden min når jeg får snakka med ….Dette er på Østmarka.

     • sweeney
      26. august 2017 at 08:37

      Hei Ingunn!

      Hjertelig takk for viktig info! 🙂 Traumesenteret i Trondheim har jeg hørt mye bra om! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *